sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

KESÄKUUN LUETUT


Kesäkuussa halasin läpi kaikki neljätoista esikoululaista, jotka kolmannesta omasta ryhmästäni hyvästelin koulutielle kuun alussa, pakkasin töissä kokonaisen luokan pieniin perunalaatikoihin muuton edeltä. Kävin työni puolesta aluejohtoryhmässä puhumassa ihan höpöjä, jäin lomalle ja olin itäsuomalaisen yliopiston maisteriopintojen pääsykokeissa kokonaisen päivän. Sain myös uuden asunnon, mutta hylkäsimme sen, koska Kimmo epäröi, varasin lennot  New Yorkiin, vai olikohan se sittenkin jo toukokuussa. Olin myös kolme viikkoa mökillä, vein koirani hammaslääkäriin, nukuin parhaita yöunia ikinä, juhlistin isovanhempieni 60-vuotishääpäivää, poltin nenäni kesäauringossa ja ostin vahingossa kolme pokkaria suomalaisen tarjouksesta, reissua varten muka.

Ja voi kyllä, olen myös saattanut lukea ihan muutaman kirjan.


Kuukauden luetut näyttävät tällä kertaa tältä:


Kirjoja yhteensä seitsemän, sivuja 1966 ja kaikki ovat näemmä suomalaisten kirjoittamia. Huomasin sen itse vasta Janssonin kohdalla, enkä enää osannutkaan ottaa lukuvuoroon Munroa kun vielä muutama kotimainen odotteli pinossa lukuvuoroaan. Parhaat kirjat ovat olleet ehdottomasti niin kuukauden ensimmäinen kuin viimeinenkin ja välistä sitten Toven petkuttaja. Vain yksi huono mahtui joukkoon, ja se olikin tuo jo kommenttiboksissakin keskustelua ilahduttavasti herättänyt Paimentyttö, juuri se, jonka jatko-osaa huomaan pyöritteleväni hieman joka välissä käsissäni. Onneksi myönsin jo postauksessa tuon houkutuksen niin ei tarvitse taas uhojaan olla pyörtämässä ensi alkuun. Mutta ehkä heinäkuussa voisi painottaa lukemistaan sitten ulkomaalaiseen, pitää hieman kirjalistaa balanssissa. Vaikka kovin se kallellaan suomalaiseen silti on, onneksi kotimainen ei maailmankirjallisuuden rinnalla juurikaan häpeä. 


Mutta nyt, mökkimaisemat ovat vaihtuneet ihan hetkeksi Helsinkiin, ja kohta vielä hieman isompaan paikkaan, kun koneemme iltapäivällä New Yorkia kohti nousee kiitoradaltaan. Viimeksi olimme häämatkalla, nyt muuten vain yhdessä kesälomalla, syksyn suunnat ja suunnitelmat kun muuten on ihan auki, että kuka milläkin paikkakunnalla asuu. Mutta sen epätietoisuuden ja stressinpoikasen koitan vaikka hetkeksi unohtaa ja uppoutua suuremman maailman ääriin, onneksi vielä sieltäkin ehtii vajaaksi viikoksi mökille tuon aika kivankin kainalossa. Ja onhan minulla itseasiassa vielä lomankin jälkeen heinäkuun lopussa yksi viikko lomaa, tästä pitää todella nauttia, jos jatkossa saa taas yhtäkkiä hypätäkin takaisin opiskelijaelämään. Mutta sen näkee sitten, nyt on ihan vain loma.

6 kommenttia :

 1. Ihanaa New Yorkin -matkaa! :) Sekin on yksi niistä kohteista, joista voin toistaiseksi vain haaveilla... Katsotaan, toteutuuko se ensi vuonna. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä paikkaa kyllä todella suosittelen, lempikaupunkini maailmassa :-*

   Poista
 2. Oikein ihanaa ja rentouttavaa reissua! Stressata ehtii sitten Suomeen palaamisen jälkeen ;) New York on ehdottomasti niitä paikkoja, joissa pitäisi käydä joskus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä todella on, näitä katuja ei kyllästy koskaan tallaamaan :-*

   Poista
 3. Ihanaa lomaa sinulle ja voimia stressinpoikasten selättämiseen! Sellaisia on tännekin päässyt pesiytymään, koko kesän työt ja opinnäytetyön tekeminen eivät ole mikään helpoin yhdistelmä tällaiselle stressierkille :D

  Onko odotettavissa jonkinlaista New York -postausta, olisi kiva kuulla teidän reissusta! New Yorkiin kun itsekin pääsisi joskus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää kyllä tehdä moinen, on se ajatuksissa ollut :) kunhan tästä jetlagista jo alkaisi toipua haha! Mutta toivotaan vähemmän stressaavaa loppukesää kummallekin :-*

   Poista