tiistai 19. heinäkuuta 2016

NEW YORK, NEW YORK


Käytiin New Yorkissa ensimmäistä kertaa häämatkalla vuodenvaihteessa 2014-2015. Asuttiin Midtownissa, lähes Times Squarella, syötiin ehkä kuusi kokonaista juustokakkua ja katsottiin sadan metrin päässä tapahtuvaa uudenvuodenhulinointia lähinnä televisiosta. Keskuspuistossa kiukutti kun kaadoin puoli litraa kuumaa teetä käsilleni, aloitin lievän penikkatautikierteen kulkemalla viisitoista kilometriä Converseissa yhden päivän aikana, "koska ei metrolla matkustaen mitään näe". Pidin kaupungista, aika paljonkin, mutta silti ihan vähän mielummin olisin maannut aasialaisten valtamerten rannoilla varpaat hiekassa ja tuore kookos kirjan kanssa kainalossa.

Puolitoista vuotta myöhemmin suunnittelimme kesälomamatkaa Lontooseen ja Edinburghiin. Rahaa ja aikaa ei kuitenkaan oikein tuntunut löytyvän, joten se hieman jäi. Sitten hieman sivumennen, jossain "kuinka tylsää onkaa viettää koko loma kotona" -olotilassa huomasin ehdottaneeni uutta reissua kesäisempään versioon Isosta omenasta. Yhtäkkiä kumpikin puuttuva järjestyi kuin muka itsestään, ja ennen kuin huomasinkaan, matkalaskurin kuudestakymmenestä lähtenyt lukema oli tippunut aivan itsestään nollaan ja odottelin kirkuvan upean auringonlaskun alla taksijonossa vuoroani päästä JFK:lta Manhattanille. 

Tällä kertaa asuimme Financial Districtillä, 42. kerroksessa, pieni ikkuna kohti One World Trade Centeriä. Ulkona oli lämmin, muttei liian, juustokakkua tuli nautittua vain yksi pala, mutta kerran käytimme 85 dollaria aamiaisbrunssiin. Söin myös elämäni parhaan donitsin, nautin auringosta lyhyin sykähdyksittäin niin Coney Islandissa kuin Central Parkissakin, liian haltioituneena lukemaan. Kävelin huonoilla kengillä, mutta sopivasti, istuin metrossa ja odotuslaitureilla yhteensä ainakin viisi tuntia. Kerran ehkä kaksi yhden illan aikana, koska Kimmo huomasi Keskuspuiston korkeudella, että teatteriliput Harlemin Apollo-clubille ovat muuten hotellilla, siellä ihan etelässä. Söin elämäni parasta ruokaa, pidin kaupungin kaduilla kädestä maailman hienointa tyyppiä ja kuljin yksin kahteen suuntaan lempikadunpätkäni, Nassau Streetin Wall Streetiltä City Hallille.

Enkä yhtään missään olisi ollut ollut mielummin.

6 kommenttia :

 1. Eipäs tämä yhtään ainakaan helpottanut New York -kuumettani... :D Ihania kuvia! :)

  VastaaPoista
 2. Olipa ihania kuvia ja ihanan tunnelman loit tekstillä :) Taas kiusaan sua blogiapalkinnolla, käy katsomassa kun ehdit: http://bookishteaparty.blogspot.fi/2016/07/liebster-award-reissusuunnitelmat-ja.html :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :3 Ja kiitos haasteesta myös, pitää käydä kurkkimassa!

   Poista
 3. Upeita kuvia, ja upealta kuulostaa matkakin! :) Matkakuume senkun nousee...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja se ei kyllä mulla ainakaan helpota sitten millään, tuntuu että juuri reissun jälkeen on melkein pahimmillaan :D

   Poista