lauantai 1. huhtikuuta 2017

MAALISKUUN KIRJATVoiton puolella! Kaamosmasennuksessa, lukuvuodessa, perusopintokokonaisuudessa, keväässä ja elämässä. Orientoitumisessa elämänmuutoksiin, flunssassa ja valonmäärässä. Missä kaikkialla sitä nyt ylipäätään aikuiselämässään voikaan olla. Maaliskuu on ollut oikein mainio, eikä sen hienoutta lainkaan vähennä se, että se on huhtikuun aatto, tai oikeastaan toukokuun aatonaatto. Lempparikuukaudet tulossa, ei ole enää pitkä matka. 


Maaliskuussa tuli huono omatunto, jos luin muuta kuin tenttikirjallisuutta, ja koska en sitten lopulta sitäkään niin kovin innolla kahlannut, tuntuu etten lukenut mitään. Mutta luinhan nyt kun jälkeen päin katsoo, ja hurjan hyvää luinkin. 

Luetut:


Ostetut:

Rosa Meriläinen : Osteri
Lisa Genova : Edelleen Alice
John Irving : Oman elämänsä sankari
Toni Morrison : Minun kansani, minun rakkaani
Kazuo Ishiguro : Ole luonani aina 

Ostettuihin kirjoihin taisi mennä maaliskuussa kymppi, Meriläisen Osteri oli Akateemisen alelöytö, loput neljä kierrätyskeskusaarteita. Luetuista Augustus oli ihan ehdoton lemppari, yksi vuoden parhaita,  Meriläisen & Särmän opas hauskempaan elämään ei taas olisi parempaan väliin voinut tulla. Naistenpäivä ja tuo hersyvän hauska feministikirja ovatkin taas herätelleet sukupuolista tasa-arvoasiaa huomattavasti vahvemmin omaankin mieleen, huomaan kuukauden aikana muun muassa ihan pokkana tasa-arvoistaneeni  töissä ääneen luettuja Uppo-nalleja tähän päivään, jättäneeni arvoitukseksi oliko retkellä karanneet luokan villeimmät lapset tyttöjä vai poikia. Olen myös huomannut, että paljon on tekemistä, koska eräässä keskustelussa heittämäni kommentti, siitä miten "en ole feministi, mutta kannatan miesten ja naisten välistä tasa-arvoa" on juurikin feministiä, herätti varsin kummaksuttavan vastaanoton: yksi oli sitä mieltä, ettei jaksa noin monimutkaisesti ajatella, toisen mielestä feministit ajavat vain naisten asiaa ja pyrkivät syrjäyttämään miehet ja kolmas kysyi, että mihin perustan tämän faktalta kuulostavan mielipiteeni. No, onneksi niin kauan kun on keskustelua, elää myös asia. 


Kevään uutuuksista Vegetaristi ilahdutti myös, ei ehkä ihan niin vahvasti minua lumonnut kuin monet muut kanssabloggaajat ja -lukijat, mutta se saattoi johtua lähinnä oman sisäisen muistikorttini ylitäydestä tunteesta, ja sen jälkeen olenkin ihan suosiolla pitänyt hieman taukoa lukemisesta, sillä onhan vähän harmillista ettei hyvä kirja tunnu hyvältä vain siksi, ettei ole oikein vastaanottava olo. Viimeistelen juuri tälläkin hetkellä töiden päälle käytävää opintokokonaisuuttani (oodi verkkoluennolle, joka ei aukea, mikä mainio tekosyy blogata), itselleen armollisena oleminen on saanut kyllä tässä lähikuukausina aivan uudet mittasuhteet. Ja nimenomaan hyvällä, kerrankin se on ollut aivan pakko opetella.

Mutta nyt, kevään viimeinen luento on latautunut, maanantaina saan onnellisena viimeisen kurssin tenttiä, ja sitten onkin edessä lähinnä sen totisemman opiskelun odottelua. Ja niitä kaunokirjoja, en malta odottaa, että päähän taas mahtuu uusia maisemia, Gyasin Matkalla kotiin on jo alkuun niin voimallinen, että se todella ansaitsee keskittyneen pään, johon tunnelmat mahtuvat siirtymäänkin. Sitä minä tältä huhtikuulta erityisesti odotan.

10 kommenttia :

 1. Odotan Vegetaristia koko ajan enemmän! Tällä hetkellä olen lukemassa Pientä elämää ja ekat sata sivua on menneet vauhdilla, toivottavasti mielenkiintoni säilyy, on pitkä matka kirjan kanssa edessä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, juurikin sen sivumäärä sai minut tarttumaan kaikkiin muihin ensin! Huomenna olisi (toivottavasti) kevään viimeinen tentti edessä, jospa sen jälkeen jo uskaltaisi tuollaisen paksukaisenkin pariin hypätä! Tekisi hyvää lukea oikeasti pitkää kirjaa pitkästä, pitkästä aikaa. :)

   Poista
 2. Nämä kuukaudet ennen kesää tai edes loppukevättä eivät voi kulkea liian nopeasti!

  Alan taipua Vegetaristin lukemiseen, vaikka ohitin sen katalogeista. Pikkuhiljaa on alkanut nousta tahto selvittää mikä se oikein on kirjojaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vegetaristi pyörii kyllä varsin vahvalla volyymilla kirjablogeissakin, mutta ei tosiaan mikään ihme. Kannattaa ehdottomasti antaa mahdollisuus, se on tosiaan huomionsa ansainnut. :)

   Ja eivät tosiaan voi, kun vain saisi taas sen auringon tänne myös taas ilahduttamaan!

   Poista
 3. Hain juuri kirjaston varaushyllystä tuon Gyasin Matkalla kotiin. Täytyy yksi kirja saada ensin loppuun niin sitten pääsen vihdoin siihen tutustumaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alku on ainakin voimakas, aloitin sen itseasiassa eilen uudelleen alusta etten parin viikon tauon jälkeen menetä mitään. Vie kyllä mennessään, tässä on jotain Adichiemaista, josta aiemmin olen hurjasti pitänyt. :)

   Poista
 4. Minäkin ajattelen, etten ehtinyt lukea maaliskuussa mitään ja silti luin 4 teosta, joista tosin 1 oli tosin hyvin lyhyt essee, mutta silti. Kun lukee paljon, niin nämä asiat muuttuvat.

  Kiinnostavia kirjahankintoja myös. JA ARGH tyypit, jotka "eivät ole feministejä, mutta ajavat tasa-arvoa" ovat välillä ihan too much mulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin muuttuvat juu, ennen neljä kirja kuussa olisi ollut ihan hurjasti! Ja onhan se edelleen se tahti, jonka itselleni olen kepeämielisen vuositavoitteenkin kanssa asettanut, haha!

   Ja juu oli aika paljon itsessä pidättelemistä noiden kommenttien jälkeen... :D Mutta kertonee myös varsin paljon feminismi-sanan onnistuneesta väärinvärittämisestä, harmillista vain kun ei oteta itse asioista selvää vaan oletetaan pelkästään sen mutun perusteella asioita. Mimmejä kun nämäkin kaikki kommentoineet ystäväni olivat.

   Poista
 5. Faktoilta kuulostavat mielipiteet :D :D
  Matkalla kotiin -romaani on minulla jo hankittuna, sen pariin aion sukeltaa pian.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Faktojen jälkeinen aika on kieltämättä hieman pelottava aikakausi ihmiselämässä.. :D Mutta juu, tämä Gyasin romaani tempaisee kyllä mukaansa, viimein sain sen vauhtiin! Nyt ei meinaa malttaa käsistä laskeakaan. :)

   Poista