lauantai 5. elokuuta 2017

KESÄ- JA HEINÄKUUN LUETUT

Kesän kuukaudet ja kirjat vain hurahtelevat ohi, en voi uskoa, että on jo elokuu! Kesä on tuntunut yhtä pitkältä kuin lapsena, ikuiselta, kuumalta ja venyvältä, vaikka ei kai missään vaiheessa ihan hurjan lämmin ole ollutkaan. Olen ollut lomalla jo viisi viikkoa, ja toisen samanlaiset ovat vielä edessä ennen opintojen alkua, mahdotonta. Ei tämä näin pitkältä tunnu töissä käydessä, mutta toisaalta kaipa sen suurimman rentoutumisen tason löytää silloin, kun tietää, ettei takaisin tarvitse pariin vuoteen mennäkään. Hassua, puoli vuotta sitten olisin voinut vannoa, etten selviä keväästä ikinä.


No selvisin, ja ihan kunnialla jopa. Kesäkuusta jäi päällimmäisenä mieleen viipyilevät kesäviikot lasten kanssa töissä, kun suurin osa poppoosta oli jo kesälomalla. Patikoimme myös pienen yhdenyön reissun Nuuksiossa tulevaa mielenrauhaa enteilemässä, ja lukuintokin löytyi elämäni ensimmäisen lukumaratonin avulla. Sain luettua muutaman pitkään jumineenkin kirjan loppuun, olen vieläkin ylpeä etenkin tuosta Hobitista. Ja huomhuom, ostin ja luin saman kirjan samassa kuussa, uskomatonta! On siis oikeasti näemmä mahdollista ostaa kirjoja ihan myös luettavaksi, ei vain hyllynlämmikkeeksi, haha.

Luin myös lähinnä hyviä kirjoja, lemppareikseni nousi niin Austerin New York -trilogia kuin Greenwellin Kaikki mikä sinulle kuuluu. Eat Pray Love oli vähän floppi, mutta tietoinen sellainen, Hobitti taas hämmentävän kaukana siitä, mitä siltä toivoin. Ostetuista onnellisin olen Anna mennä -oppaasta, joka tuli vastaan Yrjönkadun antikvariaatissa muutamalla hassulla eurolla. Vaikka sitä kai pitäisi kirjallisuutta tukea uusiakin ostamalla, en vain millään tohtisi maksaa mansikoita uudesta kun kierrätysperiaatteella saa paitsi halvempaa, myös hieman paremman omantunnon. 


K E S Ä K U U N  L U E T U TK E S Ä K U U N  O S T E T  U T

Joanne Harris : Appelsiinin tuoksu
Elizabeth Gilbert : Eat Pray Love
Emma Donoghue : Huone
Ildefonso Falcones : Fatiman käsi
Inkeri Markkula : Kaksi ihmistä minuutissa
Saara Särmä & Rosa Meriläinen : Anna mennä! - opas hauskempaan elämään

 


Heinäkuu taas hurahti ohi niin etten edes ehtinyt huomatakaan, välillä kotona, viikonlopun verran Oslossa, mutta eniten mökillä, hieman jumiin jääneenä pientä koirapotilasta hoitaen. Hieman on meinannut kirjaimellinen mökkihöperyys iskeä ja seinät kaatua päälle, mutta onneksi edessä on elokuussa vielä muutakin, uusia maita, saaria ja kaupunkeja, ehkä ne hieman tasapainottavat. Ja onpa ainakin säästynyt hieman rahaa, noin tulevaa ajatellen. Syksyä tai joulun ajan kaukomatkoja, mitä ikinä edessä onkaan.

Kirjoja oli määrällisesti varsin vähän, mutta Middlesexiin käytetty kaksi vikkkoa ehdottomasti sen veroista. Se oli aivan yhtä ihana kuin edellisellä kerralla kahdeksan vuotta sitten. Heinäkuussa hieman hullaannutti nettikirjakauppojen kesäalennukset, mutta sitäkin vielä enemmän Oslon kirjakauppojen englanninkieliset osastot. En toki Suomessa ole niin kiinnittänyt samaan, mutta tuntuu, että tarjontaa oli enemmän kuin meillä kotimaan kielelle käännettyjä. Kauniita erikoispainoksia, uutuuksia ja mitä kaikkea, rahatilanteen kannalta oli ehkäpä onni, että matkassa oltiin pelkin käsimatkatavaroin. 

H E I N Ä K U U N  L U E T U TH E I N Ä K U U N  O S T E T U T

Viet Thanh Nguyen : The Refugees
Sarah Perry : The Essex Serpent
Tove Jansson : Kesäkirja
Tove Jansson : Kuvanveistäjän tytär
Katja Kettu : Surunkerääjä
Katja Kettu : Hitsaaja
Katja Kettu : PiippuhyllyElokuulta toivoisin nyt elämän suhteen aurinkoa (no sitä pitäisi ehkä tuolla pienen lentomatkan päässä kyllä jo maanantaina olla!), eloa ja menoa, ehkä myös omaa asuntoa Joensuuhun, paikkaa mihin asettua. Kirjoilta taas rentoutta ja huolettomuutta, sen lukemista, mikä mihinkin hetkeen eniten sattuu kiinnostamaan. Mitään ihan hirveän suurta lukuhimoa ei koko kesänä ole oikein ollut, mutta kuluu ne päivät näemmä muutenkin, lukea ehtii taas kun enemmän siltä tuntuu.

6 kommenttia :

 1. Hihi, ihana kuva! :)

  Täällä odotellaan eniten arviota Janssonin Kuvanveistäjän tyttärestä ja Falconesin Fatiman kädestä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kummankin kanssa saattaa kyllä hetki vierähtää, mutta ehkä vielä joskus! :D

   Poista
 2. Minullakin on hieman pahana tapana ostella enempi hyllynlämmittäjäkirjoja kuin "luetaan heti" -kirjoja. :) Eugenideksen kirjoista en ole innostunut parin lukemani perusteella, mutta Middlesex kyllä odottelee omassa hyllyssäni (:D). Ehkä syksyn mittaan voisin kokeilla, josko se nyt sitten viimein olisi se minun kirjani hänen tuotannostaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en muista Eugenideksistä edes suuremmin pitänyt, mutta Middlesexissä oli sitä jotain! Suosittelen lämmöllä!

   Poista
 3. Monipuolinen lukukesä. Ja Middlesex on kyllä huippu!

  Anteeksi utelointi, mutta: Joensuu? Se on minulle rakas kaupunki. Opiskelin siellä ja ehdin olla muutaman vuoden töissäkin ennen tänne etelään muuttoa. Leppoisa ja särmikäs paikka. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se todella on!

   Ja lähden itse myös jatkamaan opintoja Joensuuhun, suorittamaan maisteri- ja erityisopettajatutkinnot. :) Joensuu on ihana, pieni ja juuri tervetullutta vaihtelua 10 Helsinki-vuoden jälkeen!

   Poista