torstai 2. toukokuuta 2019

MITÄ KAIKKEA KUULUUKAANLifestyle-blogien puolella on jo jonkin aikaa kierrellyt tällainen oikeiden kuulumisten haaste, ja koska tässä nyt on (muka) hetki aikaa kirjoitella enemmänkin, ajattelin näihin kysymyksiin itsekin vastata. Blogin alkuaikoina, kolmisen vuotta sitten tuli enemmänkin kirjoiteltua muustakin kuin kirjoista, ja koska voin onnekseni ihan itse oman blogin sisältöni määritellä, jutellaanpa taas siis hetki jostain aivain muusta. Kuten siis vaikka minusta, hahah.


M I T Ä   O I K E A S T I    K U U L U U ?

Hyvää kiitos. Olen ollut Helsingissä nyt viikon verran, ja kova uhoni pysyä Joensuussa koko kesä on nyt kokenut varsin suuren kolauksen. Tekisi mieli jäädä tänne, kokonaan ja lopullisesti, mutta ehkäpä vielä gradun ja kesän verkkotentit käyn tuolla toisella puolella Suomea kirjoittelemassa. Positiivistahan tässä on se, että myös Joensuussa olen "enemmän kotona kuin missään muualla", joten lopulta olen aina kaikkein tyytyväisimmilläni siellä, missä milloinkin olen. Etenkin nyt, kun kaikki mitä teen, on melko kiinnostavaa ja inspiroivaa, joten kunhan on kirjoja, ystäviä, aurinko ja tämä läppäri, voin olla oikeastaan missä vain. Mutta toivottavasti pian taas Helsingissä, pysyvästi.


M I T Ä    T A P  A H T U U    T Y Ö R I N T A M A L L  A ?

Minulla ei ole tällä hetkellä voimassa olevaa työsopimusta minnekään, ja se on parasta. Jostain syystä järjestystä rakastava mieleni on onnellisimmillaan, kun kaikki on vähän epävarmaa tulevaisuudesta alkaen. Työni on nyt tämän maisteritutkinnon loppuun saattaminen, ja sen parissa ajattelin vielä loppuvuoden käyttää. Varsinaiset läsnäoloa vaativat kurssit ovat harjotteluita lukuunottamatta jo oikeastaan käyty, kun nyt vielä näistä kirjallisista puuhista ja lopputöistä päästään eroon, voidaan työelämään mahdollista sijoittumistakin katsoa uudelleen. Ihan uudet hommat ja toimialat kiinnostavat, mutta lisää niistä sitten kun ne taas tulevat ajankohtaisiksi. 


I H M I S S U H T E E T ?

Varsin hyvin voivat nekin. Kahden vuoden etäsuhde on hionut omia ihmissuhteitani entistäkin läheisimmiksi, ja niin parisuhde kuin ystävyyssuhteetkin voivat mainiosti. Puolison kanssa hengailu on juhlaa arkenakin, kun tavataan vain viiden, kuuden viikon välein, ja omat rennommat aikataulut mahdollistavat sosiaalisia kanssakäymisiä huomattavasti työelämävuosia enemmän. Olen sosiaalisimmillani aina kevätpäiväntasauksesta syyspäiväntasaukseen, ja välimatkan päästä on ollut ihana huomata, miten omat ihmissuhdeverkostot tänne Etelä-Suomeen ovatkin jo ehtineet rakentua. Pysähtyminen ja irtiotto arjesta tekee hyvää mielelle, ja sitä kautta myös sille, mitä itsestään muille osaa antaa. Helsingistä lähteminen tuntuu tosin nyt rankemmalta kuin koskaan aiemmin, enkä tosiaan malta odottaa, että saan taas tuon oman tyyppini kanssa asua samassa kodissa, kolmestaan hänen ja Elvimme kanssa.

M A T K A T ?

Ovat lähinnä lähiaikoina olleet erinäisiä junamatkoja Joensuu-Helsinki-Joensuu-välillä. Joku pieni kaupunkiloma kiinnostaisi, mutta loppukesästä on luvassa myös yksi reissu Välimerelle. Olen lähivuosina suht mainiosti saanut pidettyä lentoja vaativat matkat yhdessä per vuosi, ja tätä samaa tahtia voisi jatkaa tulevaisuudessakin. Eniten kiinnostaa nyt muutenkin erilainen trekkailu, kotimaan muutaman yön pienoisvaellukset ja metsässä samoilu noin muutenkin. Jospa nyt viimeisen kesän kunniaksi pääsisi Kolillekin viimein rinkan kanssa!

H A R R A S T U K S E T   &   H Y V I N V O I N T I ?

Harrastukset ja yleinen hyvinvointi on ihan mallillaan, nämä kirjajutut nyt päällimmäisenä vievät aikaa vapaa-ajallani. Kaikkea uutta ja kivaa on hauska kehitellä, mutta toisaalta en ole nyt jo olemassa olevista hirveästi jaksanut ottaa paineita, menevät omalla painollaan, ja ne ketkä pysyvät mukana, ovat lopulta kenties niitä, ketä sinne mukaan eniten kaipaankin. 

Hyvinvointini tosin on ollut lähiaikoina lähinnä henkistä, fyysisesti olen ehkä enemmän jumissa kuin koskaan. Toisaalta kuljeskelen koirani kanssa kaduilla ja metsissä enemmän kuin koskaan (onhan sen lenkitys nykyään oikeastaan yksin minun vastuullani), mutta kaikki kirjoittelu ja lukeminen alkaa jo todella tuntua niska-hartiaseudulla. Joogailen kyllä kotona silloin tällöin, mutta vähän laiskasti vain korjatakseni pahempia jumeja, en säännöllisesti ennaltaehkäisten mitään. En tiedä auttaisiko ryhmäpaine, vihaan kyllä ryhmiä ja viikonpäivään sidottuja harrastuksia, sen olen jo tähän ikään mennessä todennut. Mutta jotain olisi ihan kiva tehdä, oma liikkuvuuteni alkaa olemaan rajallisempi kuin ikinä. 

I N S P I R O I   E N I T E N / V Ä H I T E N ?

Eniten inspiroi kevät, valo, aurinko, jazz-musiikki, oma graduaineisto (ainakin vielä kun ei ole ihan hirveä kiire sen kanssa, vähän vain), kevyet kirjat, keveys ja helppous ylipäätään. Kun opiskelutahti on vapaampaa, jaksaa esimerkiksi kirjallisuudenkin parissa haastaa enemmän itseään, mutta nyt kun tuo yliopistopakerrus on lähinnä haastamista, en jaksa lainkaan inspiroitua syvempää ymmärrystä tai tulkintaa vaativista teoksista. Hassua myös, että opiskellessa sukupuolentutkimusta aineopintotasolla kaikkeen feministiseen kirjallisuuteen katoaa vapaa-ajan mielenkiinto. Ehkä mitään ei jaksa määräänsä enempää, ja ehkä esimerkiksi tietokirjallisuudelle ja yhteiskunnallisuudelle on aikaa ja aivokapasiteettia taas opintojen jälkeen. 


T Ä L L Ä   H E T K E L L Ä   L U E N / S Y Ö N /  K A T S O N ?

Luen Nina Lykken Ei, ei ja vielä kerran eitä, koska se oli tullut tänne Helsingin kotiin ennakkokappaleena, ja Joensuusta mukaani ottama kirja loppui aiemmin kuin olin luullut. Haluaisin lukea Rachel Cuskin Siirtymää, mutta se on tällä hetkellä minusta noin 436 kilometrin päässä. Niin kuin kaikki muutkin kaikkein eniten tällä hetkellä kiinnostavat kirjat. 

Syön huonosti, mutta paremmin sentään täällä, kun on joku joka tekee minulle ruokaa. Olen ollut koko alkuvuoden maailman laiskin ruoanlaittaja, ja lähinnä kiinnostelee valmiit lounaat ja yliopistoruokala. En ole oikein koskaan pitänyt ruoanlaitosta, mutta hetken sentään yksin asuaessani jaksoin aiheen suhteen tsempata, mutta minne lie nyt tuo tsemppi kadonnut. Voisin elää kahvilla ja tuoremehulla, kaurajogurteilla ja avokadohummusruisleivillä. 

Tekisi mieli sanoa, että juuri nyt en katso mitään, mutta aika paljon katson kuitenkin kotimaisia höperörealityja. Aika kyllästyneenä tosin, ne on lähinnä ajankulua Joensuussa, kun kaikki muu on tehty. Aloitin pari kuukautta sitten myös Frendit alusta, mutta puolisoni sulki Netflixin, enkä ole jaksanut alkaa itse maksaa tuon sarjan seitsemännestä katselukierroksesta kymppiä kuussa. Game of Thrones on jumissa jossain puolivälissä, neloskaudessako kenties sen kanssa olen menossa? Ja kesken se jääneekin, harvoin kesäisin mitään tulee katsottua.

M I T Ä   O D O T A N ?

Pitkää kuumaa kesää, Helsinkiin palaamista, opintotukea, Maggie Nelsonin Sinelmiä-kirjaa, Elvin pesemistä ja sitä, että kun palaan Joensuuhun, sieltä todella olisi viimein kaikki lumet sulaneet. Vähän jo myös uuden asunnon etsimistä, vähän suurempia tuloja ja sitä, että mökkimme ympäriltä avohakattu metsä muuttuisi takaisin omaksi, satumaiseksi itsekseen. 

Mitä teille kuuluu juuri nyt?

8 kommenttia :

 1. Olipas se virkistävä postaus, kiitos tästä. Kiva kuulla, että Joensuu tuntuu viihtyisältä kaupungilta. Suosittelen Kolilla käyntiä, mieluiten rinkan kanssa. Itse käyn siellä ainakin kerran kuukaudessa. Kansallismaisemamme ovat siellä upeimmillaan. Mukava kuulla, että opintosi ovat hyvllä mallilla. Kaikkea hyvää kevääseesi ja kesään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kolilla on useasti tullutkin vierailtua, mutta lähinnä lyhyillä päiväretkillä. :) Nyt tekisi tosiaan mieli käydä vaeltamassa siellä hieman pidemminkin. Ja kiitos kovasti, sitä samaa sinne myös! <3

   Poista
 2. Ihana haaste, joka pitää varmaan itsekin toteuttaa jossain vaiheessa! ;)

  Mulle kuuluu ihan hyvää siitepölyallergiasta huolimatta. Odotan jo ensi viikolla häämöttävää pitkää viikonloppua Tukholmassa, kaupungissa, jossa en ole käynyt ehkä 10 vuoteen!

  Työrintamalla on hieman hiljaisempaa tällä hetkellä; tiedossa on ainoastaan vaalitoimitsijan työ europarlamenttivaaleissa. Kyllä sitäkin silti mielellään tekee, kun saa kunnon palkan ja on ihanat työkaverit! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että vaalikevät on tuonut työmahdollisuuksiakin. :) Ja mukavaa Tukholman reissua jo valmiiksi, se on viehättävä kaupunki kyllä!

   Poista
 3. Ihanan positiivinen postaus. Ja ihanan positiivinen tapa katsella asioita. Itseäni saattaisi kovastikin ahdistaa tietämättömyys tulevasta, kun olen tälläinen joka rakastaa selkeyttä ja tarkkoja suunnitelmia.
  Itse odotan myös tulevaa kesää kovasti. Kun itse kasvattamat taimet alkaa kukoistaa ja tuotaa satoa ja erityisesti elokuista matkaa Kuusamoon. Tulkoon kesästä sitten pitkä ja kuuma tai kolea niin paljon kaikkea kivaa on luvassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon kans itse luullut aina olevani selkeyden ja tarkkojen suunnitelmien ystävä, mutta joissain asioissa liiallinen pysyvyys ja toisto saakin lähinnä ahdistumaan. Mutta onneksi mihinkään ei ole pakko jäädä, jos ei omalta tunnu. :)

   Ja ihanaa, pääset taas nauttimaan omien taimien sadosta! Ja samoilla fiiliksillä vähän itsekin, ei niillä keleillä niin väliä, kun on vapautta ja ihania suunnitelmia tiedossa!

   Poista
 4. Heh, niin tuttua juurikin noiden kahden kaupungin välillä pomppiminen. Aina sanon että ei tässä ehdi muuten matkustelua kaivata kuin tuota junaväliä tulee ravattua ihan tarpeiksi. Ja ihania paikkoja ovat molemmat ja just tuo, että vaikealta tuntuu lähteä toisesta mutta että onhan se toinenkin kiva. Voi kunpa jns voitaisi jotenkin maagisesti siirtää maantieteellisesti lähemmäs Helsinkiä, toivon mä.
  Suunnitelmiini kuuluu ainakin lukemista, nyt menossa Patricia Lockwoodin Daddypriest ja vaikka mitä muuta mielessä, ja ajattelin tehdä aluevaltauksen fantasia/kauhukirjallisuuteen Sarah Jacksonin Haunting of the Hill Housen merkeissä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täysin samaa toivon tasaisin väliajoin minäkin! Olisi ihana asua jossain pienessä maassa, jonka kaikki kaupungit olisi siedettävän lähellä toisiaan. Mikäs siinä sit kuljeskellessa useamminkin kaupunkien välillä. :D Ja lukusuunnitelmat kuulostaa hyvältä! Uudet aluevaltaukset tekee kyllä hyvää, ties mitä helmiä itselläkin jäänyt löytymättä liian samanlaisten kirjojen parissa pysyessä!

   Poista