perjantai 30. kesäkuuta 2017

VUOSI PUOLESSA VÄLISSÄ (KIRJOINEEN)


Viimeisen kuuden kuukauden
aikana olen lukenut...

29 kirjaa, joista on..

10 suomalaisen kirjailijan kirjoittamia
14 naisen kirjoittamaa
8 erimaalaisen kirjailijan kirjoittamaa
3 eri Afrikan maasta tulleen kirjailijan kirjoittamia
19 kirjailijalta, jolta en ole ennen lukenut yhtään kirjaa
vähemmän kuin viime vuonna tähän aikaan 
5 novellikokoelmaa
1 dekkari
1 näytelmä
2 feminististä tietokirjaa
8 omasta hyllystä
10 arvostelukappaletta
4 kirjaa, jossa on yli 400 sivua
3 kirjaa, jossa on alle 200 sivua
325-sivuisia kirjoja keskimäärin
4 viiden tähden kirjaa
5 kirjaa juuri nyt kesken

ja

6 parasta kirjaa ovat olleet

Pajtim Statovci : Tiranan sydän
John Williams : Augustus
Paul Auster : Sattumuksia Brooklynissa
Garth Greenwell : Kaikki mikä sinulle kuuluu
Pajtim Statovci : Kissani Jugoslavia
&
John Williams : Butcher's Crossing


Sivu jos toinenkin siis saatu myös tänä vuonna luettua, 9425 kokonaisista kirjoista, jos aivan tarkkoja ollaan. Jos viime vuoteen vertaa, on lukutahti hieman, ei nyt hidastunut vaan ennemminkin normalisoitunut, ahmin viime vuonna tämän blogin uutuudenviehätyksessä sellaiseen tahtiin kirjallisuutta, etten meinannut itsekään pysyä perässä. Nyt jonkinlainen balanssi alkaa olla löytynyt, ja lukutahti tuntuu enemmän omalta, vaikka se silti huitelee jo tässä puolivuosikatsauksessa sellaisissa lukemissa, joihin nipin napin pääsin kokovuoden kirjoissa vielä muutama vuosi takaperin. Mutta hyvä näin, tämä on silti tuntunut oikein omalta.

Lempikirjat ovat näemmä varsin yksitoikkoisesti miesten kirjoittamia, mutta tasapainotuksen vuoksi on kuitenkin sanottava, että kaksi feminismikirjaa, Roxane Gayn Bad Feminist & suomalaisen kaksikon, Saara Särmän sekä Rosa Meriläisen Anna mennä -teokset ovat taas olleet noin omaan elämään suhteutettuna vaikuttavuudeltaan suurempia kuin nuo kuusi kaunokirjallisuutta rakkautta yhteensä. Ne ovat vavisuttaneet, saaneet ajattelemaan toisin, ja ennen kaikkea myös lukemaan toisin, ja se on varsin paljon kirjallisuudelta tehty. Jos nuo kuusi olivat parhaita, ovat kaksi jälkeen päin mainittua ehdottomasti tärkeimpiä. 

Loppuvuoden suhteen mitään suurempia lukusuunnitelmia en ole tehnyt, luen toivottavasti edelleen suht paljon, vaikka syksyllä alkavatkin taas täyspäiväiset opinnot uudella paikkakunnalla. Ehkä luen heppoisempaa ja kevyempää vastapainoksi, ehkä tenttikirjallisuus ei vaikuta mitenkään valitsemaani kaunokirjallisuuteen, ehkä en ehdi lukea ollenkaan. Ken tietää. Jos kuitenkin jotain toivon loppuvuodelta, voisin varovaisesti sanoa eniten odottavani seuraavia kirjoja:

Kjell Westö : Rikinkeltainen taivas
Koko Hubara : Ruskeat tytöt
Nathan Hill : Nix
Eka Kurniawan : Kauneus on kirous
Selja Ahava : Ennen kuin mieheni katoaa

Mutta nyt, voisin yrittää selvitä tuosta keskeneräisten pinosta. Tai ainakin karsia osan keskenjääneiksi, jos se ei muuten meinaa huveta. Loppuvuotta innolla odotellen, aika monessakin mielessä!

instagram: @mitaluimmekerran

4 kommenttia :

 1. Hyvinpä on sivut kääntyneet, ja monipuolisesti kaikenlaista oot lukenut. Minulla nyt haaveena "valloittaa maailma" eli lukea joka maasta jotain (jälleen yksi ikuisuusprojekti... mutta niitä tarvitaan)

  Odotan myös Nixiä ja Eka Kurniawan kirjaa.
  Ihanaa toista puolikasta sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on sama ikuisuusprojekti taustalla, tosin hieman bingomaisesti täytellen tällä hetkellä, kun keskityn enemmän tuohon Helmet-haasteeseen nyt. :)

   Kiitos, sitä samaa sinullekin! :-*

   Poista
 2. Westöä odotellaan eniten täälläkin! :) Kiinnostaisi tietää tällaisena dekkareiden ahmijana, että minkä dekkarin luit. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä on tulossa oma postauksensakin, mutta Mattias Edvardsonin Melkein tosi tarina taisi kirjan nimi olla!

   Poista