keskiviikko 8. helmikuuta 2017

VUOSI KIRJABLOGGAAJANA

 

Tänään (tai siis eilen, koska unohdin julkaista tämän postauksen seitsemäs päivä..) on tullut täyteen vuosi siitä kun kirjoitin tämän postauksen. Blogini ensimmäisen. Sen, josta käytän röyhkeästi tismalleen samat kuvat tämän ensimmäisen synttäripostauksen kuvittamiseen, koska ne on kivat enkä jaksa ottaa uusia. Ja itseni tuntien samat koristaa varmaan vuoden päästä kirjoitettavaakin. Sillä ensimmäistä kertaa ikinä, oikeasti, lähes yhdeksänvuotisen bloggaajaidentiteettielämäni aikana aion kirjoittaa blogia myös vuoden päästä. Se on paljon ihmiselle, jonka pitkäjänteisyys on yhtä pitkää kuin helsinkiläisten taksikuskien pinna liikenneruuhkassa. Eli ei siis kovin. 

Tämä kirjablogi onkin varmaan ollut vastaus siihen kaikkeen, mitä kaipasin jo tuolla elämäntapabloggaajaurani taipaleella: se on paikka, johon purkaa ajatuksia, suoltaa mitä ikinä haluaa silti olematta velkaa yhtään kenellekään. Vaikka siihen hämmentävän monta vuotta menikin ymmärtää, en minä ole koskaan elämääni halunnut jakaa, vaan ajatuksiani, ja niitäkin mieluiten toisten ajatusten kautta heijastellen, oivaltaen siitä hirveän suuresta kirjallisuusmäärästä jotain, jota nykyään itsekin vuosittain kahlaan. Ja niin, koska sain myös, öh, joskus, joltain ja jonkinlaisen haasteen, jossa muistaakseni pyydettiin antamaan vinkkejä aloitteleville kirjabloggaajille, kertoisin itse eteenpäin seuraavat: tee rakkaudella, tee itsesinäköistä ja tee sisäisestä motivaatiosta, älä tavoitteellisuudesta, se syö luovuuden, rakkauden ja innon hurjan nopeasti. Kerro mitä ajatuksia kirja sinussa herätti, juuri sinussa, eikä siinä sinussa, jonka ajattelet olevan muiden mielestä mielenkiintoinen. Tee pitkiä postauksia, jossa paneudut antaen kaiken tai tee lyhyitä postauksia, joissa saat tärkeimmän ajatuksen ylös. Tee simppeli ulkonäkö, jos rakastat minimalismia, tee runsas ja rönsyilevä miljoonin sivupalkein, jos se kuvastaa sinua. Älä kuuntele muiden vinkkejä, vaan toteuta itseäsi, koska vain sellaiset blogit erottuvat joukosta. Jätä kilpailu ja kasvamisen halu jonnekin muualle, tuo esiin omaa rakkauttasi lukemiseen, kirjoihin, teatteriin tai vaikkapa salilla juoksemiseen, jos se on se mitä sinä rakastat.

Ja kommentoi, kommentoi ahkerasti, tule mukaan tähän mielettömän hienoon kirjabloggaajayhteisöön, joka ottaa jokaisen uuden tulijan avosylin vastaan ystävänä, ei kilpailijana. Tätä kirjoitetaan ensisijaisesti toisilleen, ei ylhäältä alas lukijoille, ja se näkyy. Tule mukaan ja nauti. Täällä on jo vuoden jälkeen sellainen olo, että olisi ollut mukana aina. Ai niin, ja tavoitteitako seuraaville kirjabloggausvuosille? Jatkaa juuri näin. Ja ehkä myös viimein aktivoitua saamaan sen mitaluimmekerran.fi-osoite toimimaan, olenhan hankkinut sen itselleni jo toukokuussa. Mutta se on oman aikansa murhe, ja onhan tuohon hankkimisvuosipäivään vielä pari kuukautta aikaa. Että jos toukokuuhun mennessä, jos vain aikaiseksi saan. Onhan näinkin ihan hyvä.

36 kommenttia :

 1. Paljon onnea yksivuotiaalle blogille!<3 Blogisi on kyllä yksi lemppareistani ja juurikin noiden omien ohjeidesi näköinen. Mä olen ollut todella surkea kirjabloggaamisessa, niin kirjoittamisesta lukemiseen ja kommentointiin. Mutta allekirjoitan silti tuon, että tämä on yhteisö, joka on lämmin ja jossa on hyvä olla. Mulla ainakin bloggaaminen tekee sen, että ei vain aivottomasti kuluta kirjallisuutta vaan pysähtyy, tunnustelee, kokeilee ja oikeasti ajattelee lukemaansa (toki poikkeuksiakin on). Ja uskon, että niin siitä saa vielä enemmän irti.

  Ihanaa toista vuotta tälle blogille! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katri, kiitos :-* Ihana että näkyy, tätä on ollut hurjan ilo tehdä! Ja tämä on tosiaan ennen kaikkea syventänyt sitä kaikkein rakkainta harrastusta, lukemista. En ole koskaan saanut näin paljon irti kirjoistani, ja silti samalla lukenut näin valtavia määriä. Ehkä tämä into joskus hieman tasoittuu, mutta pääasia että on siellä pohjalla, lukee sitten vuodessa 15 tai 75 kirjaa. :)

   Poista
 2. Onnea!
  Sinulla on oikein hyvät ohjeet ja asenne. Bloggaaminen pysyy kivana ja tuoreena, kun se on rentoa. Tuo loppulauseesi kertoo juuri sen pakottomuuden: Onhan näinkin ihan hyvä. - Vahvistan: on!
  Nauti edelleen kirjoittamisesta, niin minä saan nauttia blogisi lukemisesta.

  VastaaPoista
 3. Paljon onnea vuoden taipaleestasi! Mukavaa, että olet löytänyt sellaisen tavan ilmaista itseäsi, joka motivoi jatkamaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onhan tämä kirjoittaminen sitä toki tavalla tai toisella aina ollut, mutta kirjablogin kanssa mukana kulkee se rentous ihan eri tavalla kuin aiemmin. :)

   Poista
 4. Jee paljon onnea! <3 Ihanaa kuulla, että aiot olla täällä vielä vuoden päästä, ja toivon tietenkin että vuosienkin päästä! Ajatuksiasi kirjoista on aina kiva lukea ja blogisi on kyllä ihana, ihan oman näköisensä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! J aion! ..jos vaan saan opinnot ja lukemisen yhdistettyä edes jotenkuten järkevästi :D

   Poista
 5. Onnea ensimmäisestä blogivuodesta! Vinkkisi kirjabloggaamiseen ovat kyllä mainiot, allekirjoitan ne itsekin. Omannäköinen tekeminen ja omilla ehdoilla toimiminen on aina ilahduttavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Se tosiaan on, ja vaikkei se ehkä kirjablogimaailmassa niin helposti unohdukaan, haluaisin, että tämä skene pysyy juuri näin ihanan raikkaana ja persoonallisena kuin se tähänkin asti on ollut. :)

   Poista
 6. Onnittelut ensimmäisen vuoden merkkipaalusta! Blogisi on mahtava, kiitos siitä. Kiitos myös kirjallisista keskusteluista blogimaailmassa. Bloggauksen ja lukemisen iloa uuteen blogivuoteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja kiitos! Sinunkin on, yksi lemppareistani, ilman tätä teidän muiden mahtavaa porukkaa tämä olisi varsin yksinäistä puuhaa!

   Poista
 7. Onnea! Muistankin näitä ensimmäisiä kuviasi: taisin kysellä, että onko koirasi kleini tai mitteli, mutta onkin japaninpystykorva. Ihania kaikki nuo pienet pystykorvat. ♥

  Olen viihtynyt hyvin blogisi äärellä. Hienoja, sopivan rentoja ja oivallisia kirjoja sisältäviä bloggaushetkiä jatkoonkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ja ne on, tuokin tyyppi ilahduttaa olemassaolollaan jo kymmenettä vuotta, huh! Ja ihana kuulla, sinun blogisi on ollut ehdottomasti yksi suurimpia inspiraationlähteitäni! <3

   Poista
 8. Onnea yksivuotiaalle blogillesi!

  VastaaPoista
 9. Paljon onnea yksivuotiaalle ja tulkoon vielä monta vuotta lisää! Yhteisönä kirjabloggarit on ihan huippujengi ja jokainen saa taplaa tavallaan:)

  VastaaPoista
 10. Onnittelut vielä täältäkin. (: Hyvän omannäköisen tyylin olet löytänytkin, tähän blogiin tulee mielellään vierailemaan. (:

  VastaaPoista
 11. Onnea! :) Hyviä neuvoja. Minun mottoni on, että kirjoitan blogia ensisijaisesti itseäni varten, mutta lukijatkin ovat ihan tervetulleita. :D

  VastaaPoista
 12. Myöhästyneet onnittelut ensimmäisestä blogivuodesta. :) Mukavia ohjeita, jotka allekirjoita täysin. Juuri tuo omannäköisyys ja -oloisuus puhuttelee minua, olipa se sitten kunkin blogin kohdalla mitä hyvänsä. Blogi on minulle vain harrastus, joten koen tosi vieraana sen maailman, jossa tavoitellaan silmät kiiluen lisää lukijoita ja huomiota blogille. Toki jos oma elanto esim. riippuu blogista, niin sehän on sitten täysin eri asia. Itse kuitenkin viihdyn pienemmissä ympyröissä. :) Bloggausintoa sinulle myös tuleville vuosille <3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos! :) Ja niinhän se tosiaan on, mutta sitä itsensä elättämistä kirjablogeilla en tavallaan edes haluaisi nähdä, tänne se kotikutoisuus ja rakkaus lajiin kuuluu niin hurjan vahvasti!

   Poista
 13. Onnea, onnea blogillesi!! <3 Olen sanonut tämän ennenkin mutta ihanaa että olet täällä kirjablogimaailmassa, tämä kun lukeutuu ehdottomiin suosikkeihini :) Inspiroivia ja ihania tulevia vuosia kirjabloggaajana, tämä on ihan parasta puuhaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ihana, samoin! :-* Ja tämä tosiaan on, en usko kyllästymisen olevan kovinkaan lähellä niin kauan kun kirjoja luettua vain saan!

   Poista
 14. Onnittelut 1-vuotiaalle blogillesi! Täällä viihtyy :) /Tiia

  VastaaPoista
 15. Onnea blogisynttäreistä! :) Ihanaa, kun kirjoitat!

  VastaaPoista
 16. Onnittelut! Ja suuret kiitokset blogista :) Raahasin juuri kirjastosta suuren kasan kirjoja, joista suuren osan olen blogisisi kautta löytänyt. Ihanaa, kun on viimein aikaa lukea muitakin kirjoja kuin tenttikirjoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, ihanaa, toivottavasti löytyy uusia lemppareitakin. :) Ja kiitos, ihana kun olette ja luette!

   Poista
 17. Onnea 1-vuotiaalle! Mukana on pysytty alusta asti, joten ilahduttavaa kuulla, että jatkossakin postauksia saa lukea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, kiitos! Lisää yhteisiä vuosia on edessä vielä paljon ;>

   Poista