sunnuntai 3. syyskuuta 2017

SYYSKUUN LEMPPAREITA


Loputtomalta tuntuva kesäkin loppuu joskus, ja huomenna alkaa neljän vuoden tauon jälkeen taas opiskelija-arki (ihan vain jos ette ole vielä kuulleet). Kannettiin tavaramme Joensuuhun viime viikolla, torstaina nappasin Elvin taajamajunaan ja toimme tassumme uuteen pikkukakkoskotiimme (haha). Vielä täällä ei ole kuin sänky, sohva, kaksi tuolia ja pöydän pukkijalat, mutta kirjapinot ja viherkasvit saavat paikan tuntumaan kuitenkin kodilta. Yllättävän vähän sitä tavaraa tarvitseekin, vaikka kyseessä on yksiö, en millään saa edes kolmasosaa kaappitilastani käytettyä. 

Mutta niin. Ihan varsinaisesti minun ei pitänyt nyt muutoista ja tavaroista kirjoittaa, vaan jakaa muutamia lähiaikojen lempparijuttuja. Joten olkaa hyvä.

S Y Y S K U U N  L E M P P A R I T

• Syksy on selvästi saapunut, kun en listaa enää uusia biisilöytöjä kesäsoittolistalleni, vaan Spotifyn on vallannut syksyisempi ja ehkä taas hieman mollivoittoisempi versio. Nyt taustalla soi eniten The Nationalia, Sigur Rósia sekä pitkästä aikaa Mumford & Sons'ia. Kesän jälkeen vanhatkin lempparit tuntuvat raikkailta. Ja  The Nationalin uusin biisi, Carin at the Liquor Store ihan maagisen hyvältä.

• Saara Särmä. Opin sekä Roxane Gaylta että Tove Janssonilta, ettei ihmisiä pidä glorifioida ja ihailla liikaa, mutta lupaan etten fanita sokeasti, vaan sillai, no, sopivasti. Ainoita jo luettuja kirjoja, jotka Helsingistä mukaan otin, on Särmän & Meriläisen Anna mennä, josta on tullut ihan henkikirjani. Kuuntelin Särmää myös Noin viikon radio -podcastista, ja olen entistä vakuuttuneempi, että siinä on kyllä rautainen tyyppi.

• Ja pysytään vielä Särmässä, mutta hänen "aina saa hävetä ja kärsiä" -hokemansa on ollut oma pelastukseni tässä kesän aikana. Olen täysin normaalisti tyyppi, joka saattaa hinkuttaa kahden lauseen tekstiviestiä vuokranantajalleen puoli tuntia miettien lauserakenteita ja sanavalintoja ja kun lopulta olen suunnilleen tyytyväinen ja lähetän viestin, häpeän sitä sumeilematta. Nyt oikeasti. Mutta kuten Särmä sanoo, aina saa hävetä ja kärsiä. Sitä kun hänen oppiensa mukaan hokee itselleen tarpeeksi kauan hävettävillä hetkillä, väistyy häpeä ja asiasta tulee ainakin vähän naurettava. On muuten toiminut, tilanteessa jos toisessakin.

• Eilinen 2,5 tunnin maratonpuhelu ystäväni kanssa juuri kun olin vajonnut jonkinlaiseen "mitä olen mennyt tekemään muutin yksin toiselle puolelle suomea en osaa pärjää halua pysty kykene selviä" -angstiin, täysin normaalisti. No ei tunnu enää kovin yksinäiseltä ei. 

• Podcastit! Löysin ne kesällä kun ei jaksanut lukea, kuuntelin läpi kaikki Päivystävän dosentin jaksot Spotifysta, iso suositus sille! Noin viikon radiosta suosittelen ihan ehdottomasti kuuntelemaan sekä Saara Särmän että Maryan Abdulkarimin haastatteluja, ne oli voimaannuttavia kumpainenkin. Ali Jahangirikin yllätti iloisesti. Nyt aloittelin Sivumennen-podcastien läpikäymistä, hurjan hyviä nekin tähän mennessä. Ja hei, saa muuten ehdottomasti suositella omia suosikkejaan, feminismi, kirjallisuus ja ajankohtaiset asiat kiinnostavat noin erityisesti!

• Huomenna alkavat opinnot ja syksyn kurssit. Etenkin kun otin koko opinto-ohjelmani mielenkiintoisimmat kurssit heti alkuun, kuinka tuttua. Käyn niin viime hetkellä ennen valmistumista syventäviä kvantitatiivisen tutkimuksen kursseja yhdessä varmaan fuksien kanssa, tulee ihan edelliset opinnot mieleen. Tosin silloin jäljellä oli virkamiesruotsi sekä terveystiedon orientaatio, jonka ensimmäisellä luennolla leikittiin tutustumisleikkejä. Juu, ei. 

• Elvi. En tainnut edes harkita, että tuo ihan pian 9 vuotta täyttävä tyyppi jäisi Helsinkiin, kun itse muutan tänne. Taisin ostaa sille oman sohvankin tänne, sillä siinä se nytkin makaa kyljellään ja maiskuttelee. Aina kun ei murise rappukäytävän uusille äänille. Maailman parasta lenkkiseuraa myös, ja Joensuun lenkkipolut! Ah! Ei taida olla täältä enää paluuta Etu-Töölöön sporakolinan keskelle.

8 kommenttia :

 1. Joensuu on kyllä ihana! <3 Tsemppiä syksyyn ja opintoihin!

  Ja herätit mussakin nyt kiinnostuksen podcasteihin. En oo ees tajunnut, että sellasiakin löytyy spotifysta. Täytyy mennä kurkkimaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja hauskaa että kiinnostuit, Spotifystakin löytyy kyllä jo vaikka ja mitä!

   Poista
 2. Ihana Elvi! Ja pikkukakkoskoti. :D Elvi on yksi suurimmista Instagram-suosikeistani, Elvillä on usein samanlaisia ilmeitä kuin osa-aikakoirallani (koira on mittelspitz, mutta näissä pienehköissä pystykorvissa on jotain samaa).

  Joensuu on ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pystykorvissa on kyllä jotain erityisen ihanaa, iloista ja ilmeikästä :) Miten jaksaakin pienen koiran seura ilahduttaa vuodesta toiseen. Ja Joensuu on! <3

   Poista
 3. Tuo häpeämisjuttu! Niin totta! Siis itsellä ihan sama ongelma - jopa silloin, kun joku "nolo" juttu on vienyt asioita eteenpäin tai toivottuun suuntaan tai mitä tahansa, niin silti oon, että no pitikö ja miksi ja ääh ja pääh ja uliuli -, voisin siis testata tuota (ja lukea esim. sen kirjankin viimein).

  Muutosten edessä tuollainen pieni takaisku on niin, no, normaalia. Itsekin tuossa elokuussa istuin yksin yksiössäni ja väänsin varmaan samaa virttä. Nyt oon jo ihan, että mitä oikein sekoilin, näin kaiken pitikin mennä ja just nyt kaikki on paremmin kuin hyvin! Toivottu muutos kuitenkin kyseessä.

  Piti siis sanoa, näin lyhyemmin: että pystyn samaistumaan näihin juttuihin, ja hurjasti tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah, on aina jotenkin niin helpottavaa kun joku samaistuu, tietää tunteen, on vähän vähemmän yksin näiden ihme kelojensa kanssa! Mutta ehkä ne tälleen ääneen sanottuina, ylöskirjoitettuina ja jaettuina vähän pienenisi, niin ahdistukset kui ihan kamalat häpeilytkin. Nimittäin ihan sama juttu, hävettää ja nolottaa ja kaduttaa, vaikka tekisi sellaistakin, mitä on halunnut :--D Haha, on raskasta välillä olla tällainen, mutta ehkä näistä ihan oikeasti voi oppia pois! Voi voi!

   Poista
 4. Sivumennen on mun lempipodcast ikinä, mutta sitä ennen oli Lena DunhaminWomen of the Hour. Tosi lempeä, mutta silti kiinni epäkohdissa ja feminismissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, pitää tuo ottaa ylös! Ajattelinkin, että sinulta jos joltain voisi saada erityisen osuvan vinkin aiheesa :>

   Poista