lauantai 17. kesäkuuta 2017

LUKUMARATON // PÄIVITTYVÄ POSTAUS


Katselin puolisen vuotta sitten vielä hieman hiljaisen kunnioituksen vallassa kirjabloggaajia, jotka osallistuivat erilaisiin kirjablogisfäärissä pyöriviin lukumaratoneihin. Eli siis yhteisenä sovittuna päivänä lukivat 24 tuntia ja raportoivat siitä blogeissaan. Ei minulle, ajattelin.

Ja sitten tänään, jalat kuplivan hellinä 24 tunnin patikoinnin, retkeilyn ja telttayöpymisen jälkeen bussissa huomasin, että kesälukumaratonit ovat taas täällä. Ja jottei paluu täydellisestä luonnonrauhasta tähän kaupunkielämään olisi ihan yhtä raju, ajattelin että miksen minäkin. Joten täysin spontaanisti, olen mukana ja päivittelen tässä vuorokauden mittaan luettuja kirjoja myös tähän postaukseen. Maratonia emännöi tänään Hannan kirjokansi -blogin Hanna, ja tuolta voitte käydä kurkkaamassa myös muita mukana olevien postauksia. Mutta aloteitaan!

x

Lauantai 17.6. kello 16:16 Maraton alkakoon! Väsyttää hieman tuo edelisen 24 tunnin aktiviteettikokoelma, mutta toisaalta kirjan kanssa on parasta nukahtaa. Tässä sängyllä seurana on tällä hetkellä kolme kesken olevaa kirjaa, pitkään jumissa ollut Yuval Noah Hararin Sapiens, lukujuminpoistajaksi ostettu Elizabeth Gilbertin Eat Pray Love & Tolkienin Hobitti. Mitään satoja sivuja tuskin maratonini aikana tulen lukemaan, mutta jos nyt jonkun tavoitteen asettaisin, niin toivon, että saisin luettua Gilbertin kirjasta ainakin Italia-osion loppuun sekä Hobitin kokonaan. Siinä nyt ei taida ollakaan jäljellä kuin kaksi lukua, mutta kun t ö k k i i ...


18:08 Aloitin innolla lukien 30 sivua Eat Pray Lovea, sain jopa salaattiannoksen sänkyyn kannettuna sen seuraksi. Kelvollista, sanoisin. Hobittia sain luettua 10 sivua, vaikka päätin, että nyt luen sen loppuun, mutta juupa juu. Ensin keksin, että nukun ensin vähän, mutten sitten nukkunutkaan vaan päädyin keittämään perinteiset iltapäiväkahvit pysyäkseni hereillä iltaan saakka, ja sen jälkeen kaksi viikkoa vältelty pyykkirumbakin alkoi tuntua kiinnostavammalta kuin Hobitin seikkailut ties missä maassa.
Luettuna nyt 40 sivua, seuraavaksi "pakotan" itseni Hobitin pariin. Ainakin kymmeneksi seuraavaksi sivuksi.

x

20:02 Hobitti selätetty!! En olisi uskonut tämän päivän tulleen! Eli ylitin itseni ja luin 56 sivua sen toivotun kymmenen sijaan. Kirjoittanen Hobitista nyt seuraavaksi omaan postaukseensa luonnoksena päällimmäiset fiilikset, koska pelkään niiden katoavan, jos luen hurjasti perään muuta, eli siitä lisää myöhemmin. Mutta ristiriitaista, luin kirjaa pitkään niin, etten siitä oikein pitänyt, mutta nyt en ihan täysin osaa olla lopuksi pitämättäkään. Että kai sillä on oma taikansa ollut. Seuraavaksi ehkä Hararia tai listan ulkopuolelta ihan jotain muuta? Vielä ehtii ja jaksaa tänään lukea, kiitos kahvin supervoimien!
Luettuna 94 sivua.
x

22:34 Hobitin jälkeen pidin hieman pidemmän tuumailutauon, mutta sitten Eat Pray Love vei taas mennessään. Hassua lukea jotain, mikä turhauttaa ja ärsyttää, ja silti koukuttaa vain jatkamaan ja jatkamaan. Mutta toisaalta, tällainen omasta kuplasta poistuminen myös kirjallisuuden saralla tekee varsin hyvää, näkee sitäkin kulttuuria, jota oikeasti olisi tarpeen kohdata kriittisesti. Yritin tarttua myös Harariin, mutta ei lähtenyt, joten luin Elina Alatalon & Sami Keron toimittamasta Eläimet yhteiskunnassa -esseekokoelmasta 37 sivua tekstiä, johdannon sekä Antti Nylénin Vyöhyke - suomalaisen eläinkeskustelun vaiheita -esseen. Vaikuttava teksti, vaikka luenkin sen jo toistamiseen. Mutta nyt nukkumaan, huomenna pitää taas saada unta niin, että jaksaa maanantaina nousta 5:15. Mutta onnea on sentään viimeinen edessä oleva työviikko vuoteen. Se lohduttaa.
Luettu yhteensä 157 sivua.


Sunnuntai 18.6. kello 8:44 Ihana kun saa vain lukea lukea lukea! ♥ Ja samalla en osaa päättää tekeekö mieli enemmän lukea vai kertoa tänne että lukee, haha. Luin illalla vielä muutaman lyhyen luvun Eat Pray Lovea, aamulla nappasin lukuhuumassani aamukahvin seuraksi Tove Janssonin Viesti-novellikokoelman, ja luin siitä 4 ensimmäistä novellia: Rakkaat enoni, Kuinka idea syntyy, Kirjeitä Konikovalle sekä Vene ja minä. Aika ihanaa sunnuntaiaamulukemista, miksen tee tätä useammin? 
Luettu yhteensä 204 sivua.

x

10:46 Jumituin pitkäksi aikaa lukemaan muiden kirjablogeja, mutta lukemista kai sekin! Ei muka ole ollut aikaa pitkään aikaan tuotakaan tehdä, mutta taitaa olla taas kummallisia priorisointikysymyksiä. Siivoilin myös hieman ohimennen, ja kun palasin lukemaan, sain luettua Eläimet yhteiskunnassa -kokoelmasta kaksi esseetä; Noora Kotilaisen Puhdasta, suomalaista, nationalistista lihaa sekä Salla Tuomivaaran Saako ihmistä sanoa eläimeksi? Olin myös nuo jo lukenut aiemmin, kun tämä kirja oli minulla vuosi sitten kirjastosta lainassa, mutta hyvää teki lukea toistamiseenkin. Seuraavaksi pääsenkin jo osioon Yhteiskuntaeläin, josta en esseitä aiemmin ole lukenut. Tunnelman keventämiseksi luin myös 20 sivua Eat Pray Lovea. Tai tuttavallisemmin, eepeeällää. Nyt suihkuun, ja kohta pitäisi lähteä myös kaupungille hakemaan lahja kummitytölle, samaiselle, jonka synttäreille ollaan iltapäivällä menossa. Ehkä ehdin vielä lukea yhden pätkän jossain välissä ennen sunnuntaimenoja!
Yhteensä luettu 264 sivua.


x

14:00 Ehdin tässä välissä käydä kaupungilla, kiertää Suomalaisen kirjakaupan alet (ja olla ostamatta mitään, onneksi olkoon minä), löytää etukäteen valitun lahjan 15-vuotiaalle kummitytölleni, tuorepuristaa kilon hedelmiä mehuksi sekä syödä aika hyvän leipomon kanelikierteen. Ja lukea Eat Pray Lovea, jonka ärsyttävyyden opin koko ajan paremmin ja paremmin jättää huomiotta. Tai sitten vain tuo Intia-osuus ei tuo sitä ylimielistä länkkäriasennetta niin hyvin esiin kuin Italia-osio. Luin juuri 30 sivua, ja tuntuu, että juuri kun olen pääsemässä vauhtiin, pitää ihan kohta lopettaa. Aikaa olisi vielä pari tuntia, mutta bussi synttärikemuihin lähtee parin kymmenen minuutin päästä, joten tämä alkaa olla pikkuhiljaa tässä. Otan kirjan kuitenkin vielä bussiin mukaan, ja toivon saavani siellä tuon Intia-osuudenkin päätökseen, palaan illalla sitten vielä yhteenvedon ja lopullisten sivumäärien kanssa asiaan! Mukavaa sunnuntaita!
Luettuna yhteensä 294 sivua.

x

14:58 Luin bussissa (ja viimeiset sivut kirjaimellisesti kävellessä) vielä Eat Pray Lovesta 23 sivua, joten pääsinpä toiseenin lukutavoitteeseeni. Ärsytti vähän lukea näin kiireessä, ja tulikin itselleen kyseenalaistettua mitä ihmeen väliä sillä on, onko tämä luettu nyt tähän sivumäärään vai ei, mutta no, tuo Intia-osuus teki vaikutuksen joka tapauksessa. Ja hei, jos kirjaa ei malta laskea käsistä edes tämän vertaa, voi varmaan sanoa, että se tosiaan tekee tehtäväänsä lukujuminpoistajana!
Luettu yhteensä 317 sivua.

10 kommenttia :

 1. Sapiens on valtavan hieno kirja! Tsemppiä lukujumin poistamiseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen imu veti ihan hurjasti mukanaan alkuun, mutta nyt tuo raha & talous -osuus alkaa mennä jo hieman jankkaamiseksi. Tai sitten se on vain omassa päässä, pitänee ottaa selvää!

   Poista
 2. Hauskaa, että lähdit kans maratonille! Minäkin olen mukana ensimmäistä kertaa ja hyvin menee. Tavoitteet ovat minullakin minimaaliset, eli kunhan vain saisin keskityttyä kirjaan, kun keskittymiskyky on ollut viime aikoina vähän kadoksissa... Tsemppiä etenkin noiden pitempään kesken olleiden kirjojen kanssa, toivottavasti selätät ne maratonin aikana! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ajattelin että tämä voisi olla hyvä kokeilu palata vähän vahvemmin kirjojen pariin, etenkin kun on sen verran helppoja kirjoja 2/3 kesken olevistakin, ainakin jollain tapaa. :)

   Poista
 3. Olen lukenut Hobitin pari kertaa elämäni aikana ja pitänyt siitä - pitäisi varmaan palata jossain vaiheessa taas sen pariin. Tsemppiä maratoniin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, tuo ei ole minun kirjani sitten edes vähää alusta.. :D Tai sieltä vielä hetken sen luulin olleen, mutta eih! Täytynee nyt lukea kuitenkin loppuun kun niin vähän on enää jäljellä, voinpahan sitten sanoa ainakin sen lukeneeni!

   Poista
 4. Tsemppiä maratonille. :) Ei se maratonlukeminen suuria valmisteluja vaadi... kunhan nyt lukemista riittää. Minulta jää tämä maraton väliin, mutta kiva on olla edes hengessä mukana näitä juttuja lukemalla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä onkin jo nyt osottautunut mahdottoman hyväksi keinoksi saada luettua jumituskirjat pois alta, etenkin kun yksi oli jo näin loppusuoralla :D Ja näitä muiden postauksia on myös hurjan kiva lukea :)

   Poista
 5. Voimia loppumaratonille! Kivaa lukea ensikertalaisen ajatuksia maratoonaamisesta :) Itse olen lukenut Hobitin joskus 10 vuotta sitten, ja pidin siitä, mutta uudelleenluku olisi kiva myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tämä on yllättävänkin hauskaa! :> Minulla on kyllä kovin ristiriitaiset fiilikset Hobitista edelleen, saa nähdä minkälaisen postauksen siitäkin saa riivittyä kasaan.. :D

   Poista