KIRJOITTAJA


O L E N . . .

Herkästi innostuva, kolmekymppinen, erityispedagogiikan maisteriopiskelija, itsekseni viihtyvä, tiedonjanoinen taivaanrannanmaalari, valittamisesta valittava idealisti ja feministi.

H A L U A N . . .

Maailmanrauhaa, tasa-arvoa, kahvia kauramaidolla. Lukea sängyssä, tietää lisää kaikesta, oppia jatkuvasti uutta, keskustella. Nukkua pitkään, pysyä omassa kuplassani ja kutsua sinne tervetulleiksi kaikki mukaan haluavat. Lukea kirjoja kaikkialta maailmasta, oppia ymmärtämään paremmin ja kirjoittaa tunteista, en taidoista. 

M I N U L L A  O N . . .  

Kaksi kotia, joista toinen Joensuussa ja toinen Helsingissä. Kirjoja pinoissa hyllyssä ja penkeillä, kun siististi ei muualle enää mahdu. Pieni koira, uskoa tulevaisuuteen, loputon lukupino ja tavoitteena lukea ainakin neljäkymmentä kirjaa vuodessa.

P E L K Ä Ä N . . . 

Kirjan kotiin unohtamista, liian tarkkoja suunnitelmia, lopullisuutta, itseni ja puhelimeni hukkaamista.

L U E N . . . 

Junassa, sängyssä, luentojen välissä, silloin kun pitäisi tehdä kaikkea muuta. Välillä klassikoita, enemmän uutuuksia, jonkin verran kotimaista, mutta mielummin kauempaa. Tunteella ja rakkaudella, mutta omalta aatepohjalta. Kriittisesti, jos ajatukset ei kohtaa, kritiikittä jos rakastan. 

P O H D I N . . . 

Maailman järjestystä, parempaa tulevaisuutta, pienten etua ja asioita feminismin kautta. Omaa erehtyväisyyttäni ja suurempaa rohkeutta uskaltaa myös mokata, häpeää ja siitä vapautumista. Liikaa noin ylipäätään, mutta sopivasti, koska se on tapani jäsentää maailmaa ympärilläni.

R A K A S T A N . . .

Suklaata, oivaltamista, sitä tunnetta, kun kirja vie niin mennessään, että lukee joka välissä, ihmisiä jotka pitävät kirjallisuudesta. Ajatusten syventämistä niistä kirjoittamalla, keskustelua kirjoista ja kirjallisuudesta. Valoa sängyllä ja kaikkea elävää kotonani, villasukkia, ylisuuria villapaitoja ja sitä, että maailma on välillä aika hattaraa vastapainoksi päänsisäisille myrskyille. Kirjoittamista, kynttilöitä, onnistumista, pohdiskelevuutta. Rachel Cuskia, Maggie Nelsonia, Alice Munroa, Liv Strömquistia ja kaikkea mitä Tove Jansson on kirjoittanut.

E N  O L E . . . 

lyhyt, hyvä tiivistämään ajatuksiani, kirjallisuuskriitikko, helposti lähelleen päästävä, yksin.