KIRJOITTAJAK U K A

Laura, Helsingistä, Varkaudesta, Joensuusta, milloin mistäkin. Kolmikymppinen ikiopiskelija, joka saa purettua kaiken päänsisäisen parhaiten kirjoittamalla ja stressin ja todellisuuspaon lukemalla. Bloggaillut lähemmäs vuosikymmenen, mutta lifestyle-maailmasta hyppäys kirjablogimaailmaan oli ehkä paras ratkaisu, jonka näiden vuosien aikana on tehnyt. 

M I T Ä

Kaunokirjallisuutta ajoista ennen omaa syntymääni, kertomuksia sodista ja niiden keskeltä. Kauniita tarinoita, klassikoita ja painavaa hömppää. Elämäkertoja ihmisistä, joita ihailen, kehuttuja uutuuksia ja tarinoita, jotka tempaavat mukaansa. Kirjoja, joiden nimet kuulostavat kauniilta tai kannet ovat hurmaavia. Harry Pottereita yhä uudelleen. Oikeastaan ainoa genre, johon en koske, on chick lit, arkea, ihmissuhteita ja vaatteita osaan elää itsekin, niistä minun ei tarvitse lukea.

M I S T Ä

Kirjastoista, jotka ovat kauneimpia tai työmatkan varrella, kierrätyskeskuksista ja divareista, ystävien ja sukulaisten hyllyistä, arvostelukappaleinakin. Aina mielummin kierrätettynä kuin uutena, omasta hyllystä kun kaikki muu on luettu, vaikka projektina olisikin lukea se kokonaan ennen muita.

M I S S Ä 

Junassa ikkunapaikalla, bussissa mahdollisimman lähellä kuljettajaa, mieluiten heti siinä takana täysin omassa rauhassa. Kotona sohvalla, sängyllä tai pöydän ääressä samalla ruokaa napsien. Matkalla ja odottaessa, kirja aina laukussa mukana. Joskus myös raitiovaunussa ilman määränpäätä, koska mikään ei ole niin rauhoittavaa kuin istua kakkosen reitti kaksi kertaa ympäri hyvä kirja käsissään. 

M I T E N

Yleensä tunteella, tunteita herättämättömät yritän opetella jättämään kesken. Nauttien kirjoista ja kirjallisuudesta, en olemalla kirjakriitikko, siihen hommaan on valittuina muita alallaan kovin päteviä henkilöitä. Asetan tavoitteita omaksi huvikseni ja lasken niitä jos siltä tuntuu. Jos elämä koostuukin eritäytteisistä pakkopullista, lukemisen en halua koskaan olevan sitä, edes voisilmällä.

M I K S I

Koska rakastan vaikuttavia tarinoita, ajatusta uuteen maailmaan pääsemisestä poistumatta kotisohvalta. Koska opin uutta, avarran maailmankatsomustani ja ymmärrän kokematta kaikkea itse. Koska maailma on tärkeä nähdä ja silmät on hyvä pitää auki myös niiden epämiellyttävien asioiden kohdalla.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti