lauantai 8. syyskuuta 2018

PRINSESSOJA JA ASTRONAUTTEJA -LUKUHAASTEEN KOOSTEBookisteaparty-blogin ihana Katri lanseerasi Prinsessoja ja astronautteja -lukuhaasteen ajalle 8.3.-8.9.2018. Ideanahan tässä naistenpäivänä startanneessa mahtavassa haasteessa on nostaa ja lukea näkyviin lisää naisten kirjoittamia kirjoja genreissä, joka on syistä tai toisista usein ollut hieman miesten hallussa, ja toisin kuin jokaikisen muun haasteen kohdalla mainitsen, tämän kanssa en hetkeäkään edes harkinnut ettenkö lähtisi mukaan, tämä on niin minun juttu. Nyt kun mahtava haaste alkaa olla finaalissa, on aika esitellä omat haasteeseen lukemani kirjat. Lähdin haasteeseen kevyin mielin ajatellen lukea jokaiseen kategoriaan yhden kirjan, mutta osaan niitä lopulta tuli useampiakin!


H A A S T E E S E E N  L U E T U T  K I R J A T

♀ Naisen kirjoittama dekkari

♀ Naisen kirjoittama viihdekirja

♀ Naisen kirjoittama tietokirja


♀ Naisen kirjoittama scifi-/fantasiakirja
Piia Leino : Taivas 
Naomi Alderman : The Power (postaus tulossa)

♀ Naisen kirjoittama (oma-)elämäkerta
Maggie Nelson : Argonautit


18 kirjaa siis yhteensä, tulipa luettua! Ja poistuttua jopa omalta lukumukavuusalueelta, kun sukelsin sekä viihde-, dekkari- että scifi-kirjallisuuden pariin. Myönnettäköön, että dekkarin määritelmä oli tässä yhteydessä tosin hieman venyvä, ei vai vakavuus nyt yleensä näissä haasteissa se päämäärä ole, onneksi.  Kestävää, moninaisuuden huomioon ottavaa dekkarikirjallisuutta saa suositella enemmänkin, sellainen voisi ainakin ujosti hieman kiinnostaa!

Noin muuten tämä haaste oli minulle paitsi erityisen mieluinen, myös helpohko. Olen ehtinyt tänä vuonna lukea yhteensä jo 73 erilaista painettua kirjallista teosta, ja niistä 52 on ollut naisten kirjoittamia/tekemiä. Huomaan kallistuvani tietoisen tiedostamatta tälle kannalle jatkuvasti enemmän ja enemmän, en miehiä sivuun jättääkseni, vaan omaa mielenkiintoani toteuttaen. Viimeisen vuoden sisään etenkin feminismi, vähemmistöjen oikeudet ja ihmisyyden moninaisuus on kiinnostanut erityisesti, ja ne jos mitkä ovat aiheina varsin naisten hallussa. Aiheet yhdistävät oikeastaan jokaista tämän haasteenkin kirjaa (poisluettuna viihdeosasto), joten jos lukuvinkkejä kaipaat, näistä on ehdottoman mainio aloittaa!

Kiitos vielä Katrille mahtavasta haasteesta, oli ilo olla mukana! 

8 kommenttia :

 1. Luitpa monta tietokirjaa! Minulla tieto jäi ilman kirjaa, hieman nolottaa mutta ei nyt vaan löytynyt mitään sopivaa... tosin en kovin kiivaasti edes koettanut löytää kirjaa, mä en jotekin löydä motivaatiota lukea tietoa vapaa-ajalla :D. Listaltasi olen lukenut Honeymanin kirjan, mutta ehdin blogata siitä jo ennen haasteen alkua. Tykkäsin kirjasta, oli viihdekirjaksi tosi hyvä. Tiitu Takalolta suosittelen kirjaa Minä, Mikko ja Annikki, jollet ole vielä lukenut. Se on huikea, enkä mulla edes ole siteitä Tampereelle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän, mulla oli pitkään sama pulma tietokirjallisuuden kanssa! Omalla kohdalla tosin auttoi kun vaihtoi ajatuksen enemmän tällaisiin "kokemusperäisiin"/non-fiction -tietokirjoihin sen sijaan, että lukisi puhtaasti tieteellistä kirjallisuutta. :)

   Takaloa täytyisikin lukea tosiaan lisää, nää tähän haasteeseen luetut olivat kyseiseltä sarjakuvataiteilijalta ensimmäiset, joihin ylipäätään olen tutustunut. Kiitos siis paljon vinkeistä. :)

   Poista
 2. Onpa kiva haaste. En ole tätä haastetta huomannutkaan. Olet lukenutkin hienon kokoelman tähän teemaan liittyviä kirjoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli kyllä erityisen hauska! Onneksi näitä samaisia voi ilman haasteitakin lukea, etsiä naisten kirjoittamia kirjoja mahdollisimman monesta eri genrestä. :)

   Poista
 3. Ahkeraa lukemista! Minä teen oman koosteeni toivottavasti huomenna. 12 kirjaa sain kasaan, kun en ota mukaan niitä muutamaa, joista en nyt ehtinyt vielä bloggaamaan (jokin höhlä periaate haasteiden kanssa, tiedä häntä kuinka järkevää ja ketä edes kiinnostaa, heh). Sisaret 1918 on iso suosikkini tältä vuodelta ja Tiitu Takalon teoksia pitäisi lukea lisää, edellisestä kerrasta on todella kauan aikaa. Tämä oli kiva haaste (kuten haasteet kyllä yleensäkin ovat).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, mulla ei tullut mieleenkään ettei bloggaamattomia laskettaisi! :) Takalo oli kyllä mielenkiintoinen tuttavuus, täytyy lukea lisää. Sarjikset ylipäätään nousi varsin hienoiksi kokemuksiksi tän haasteen myötä, täytyy jatkaa tällä linjalla.

   Poista
 4. Ihana, kun olit mukana!<3 Mulla on edelleen Tiitu Takalo lukematta, en kestä... Oon myös huomannut, että mua vaivaa pieni "miesallergia" kirjojen suhteen, huomaan vaan kallistuvani naiskirjailijoiden kirjojen pariin. Voisi ehkä taas jossain vaiheessa katsoa oman poteron ulkopuolellekin... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, onneksi sieltäkin löytyy hyviä kirjailijoita! Aikamoisella naisylivoimalla tässä kieltämättä mennään, mutta rohkeasti väitän edelleen valitsevani kirja, en kirjailija edellä.

   Mutta kiitos kiitos vielä haasteesta, tämä oli mahtava. ❤️

   Poista