tiistai 6. elokuuta 2019

KIRJASYKSYÄ ODOTELLESSA // 10 SYKSYN KIINNOSTAVINTA JULKAISUA

Kirjasyksy alkaa olla jo täällä, ja vaikka kesä on itselläni mennyt hieman vanhemman kirjallisuuden parissa, kiinnostaa syksyn uutuusjulkaisut taas jonkin verran. Kävin jälleen läpi kustantajien syyskatalogeja, ja valitsin kymmenen itseäni eniten kiinnostavaa kirjaa bloginostoiksi. Tällä kertaa huomion kiinnitti ennen kaikkea vanhat tutut, joilta jotain uutta julkaistaan, mutta onpa joukossa muutama aivan uusikin tuttavuus. Paljon kiinnostavia kirjoja jäi näiden kymmenen ulkopuolellekin, saa nähdä miten paljon tuoreita julkaisuja lopulta syksyn lukemistoon mahtuukaan. Mutta pidemmittä puheitta, tässäpä minua eniten kiinnostavat kirjat! 
Lucia Berlin : Ilta paratiisissa // Aula & Co, syyskuu Berlinin viimeinen novellikokoelma on pian täällä! En edes tiennyt, että tätä herkkua on luvassa lisää, mutta nyt odotan syyskuuta entistä malttamattomammin!

Ulla Donner : Sontaa // S&S, syyskuu Donnerin Spleenish hurmasi vuosi sitten, tänä syksynä toivottavasti uusi sarjakuvaromaani Sontaa tekee saman. Kun käsittelyssä on kapitalismi, perunatuotteet ja vapaus, tunnistan varsin vahvasti kuuluvani kohderyhmään.

Elena Ferrante : Amalian rakkaus // WSOY, syyskuu  Uusintapainos Ferranten esikoisteoksesta tulee kuin tilauksesta! En ole tätä vielä ehtinyt lukea, mutta Ferrante-huumassa haluan toki tämänkin omaksi, muiden hienojen teosten jatkoksi. Ja luettavaksi toki myös, totta kai.

Petina Gappah : Pimeydestä loistaa valo // Tammi, elokuu  Tutkimusretkeilijän ruumissaatosta kertova romaani zimbabwelaiselta kirjailijalta, jonka edellisetkin kirjat ovat ilahduttaneet. Eniten pidin Gappahin novellikokoelmasta, ja samaa tunnelmaa toivon myös tältä romaanilta.

Anna-Kaari Hakkarainen : Dioraama // Tammi, lokakuu Hakkaraisen edellinen romaani valloitti, joten tämä aikalaisromaani unelmista ja muistoista kiinnostaa ehdottomasti myös. 

Raisa Omaheimo : Sydän // S&S, syyskuu  Helsinkiläistaiteilijan esikoisromaani rakkaudesta ja ulosheitetystä sydämestä kiinnostaa jo visuaalisuutensa puolesta hurjasti. 

Cristina Sandu : Vesileikit // Otava, syyskuu Kirjailijan toinen romaani juurettomuudesta ja epämääräisestä ikävästä. Kuten jo useamman aiemmankin kohdalla, pidin Sandun Finlandia-ehdokkaaksi asti nousseesta esikoisesta kovin, joten seuraava teos pääsee ehdottomasti lukulistalle myös.

Rebecca Solnit : Miehet selittävät minulle asioita // S&S, elokuu  Manspleiningin eli miesselittämistermin alkulähde, kulttiesseekokoelmaksikin noussut teos saadaan vihdoin suomeksi! Ja jos vaikka allekirjoittanutkin sen vihdoin siis itsekin lukisi, hmm..!

Pajtim Statovci : Bolla // Otava, elokuu Suurena Statovci-fanina tämä on aivan ehdottomasti syksyn (tai oikeastaan jo loppukesän) odotetuin uutuus. Käsitykseni mukaan tämän pitäisi olla ihan näillä hetkillä jo täällä, joten omaa odotellessa!

Ellen Strömberg : Syyhy // S&S, lokakuu  Riivaava romaani, joka pakottaa pohtimaan ympäristön vaatimuksia, kehosuhdetta ja normitettuja tabuja. Suomenruotsalaisen kirjallisuuden uudeksi kirkkaaksi ääneksi tituleerattu Strömberg saa minutkin kiinnostumaan uutuudestaan.


Löytyykö yhteisiä odotuksia vai odotteletko jotain aivan muuta?

10 kommenttia :

 1. Yhteinen odotus on ilta Paratiisissa.

  VastaaPoista
 2. Omalta 10 kirjan listaltani löytyy aivan eri kirjoja. :) Berlinin kirja tosin kiinnostaa myös minua, samoin Bolla. Berlinin novelleja en ole vielä tullut lukeneeksi lainkaan, nyt voisi kenties alkaa jo tutustumaan kun runsaasti valinnanvaraa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä onkin hauska muilta lukea, kun niin erilaisia kirjoja pääsee nostoihin! :) Berliniä suosittelen kyllä lämmöllä, hänen novellinsa ovat uskomattoman hienoja!

   Poista
 3. Samoja listalla ovat Berlin ja Donner, joita odotan kovasti. Bollan luin jo viime viikolla, kun kävin ostaa sen heti sen ilmestyttyä. Se olikin ollu minulla syksyin odotetuin kirja ja olikin taattua Statovci-laatua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah, Bollaa odotellessa! Se olisi minulla itseasiassa jo fyysisenä kirjana, ja olin jo aloittelemassakin sitä, mutta toinen kesken oleva on niin intensiivinen, etten sitten osannutkaan kahteen keskittyä yhtaikaa. Mutta ehkäpä tuon nyt lähiviikkoina ehdin lukea vielä joka tapauksessa! :)

   Poista
 4. Gappahin lisäksi kiinnostaa muutama dekkari ja uusin Murakami. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Murakamia riittää ainakin luettavaksi vuodesta toiseen! :)

   Poista
 5. Omaheimon, Solnitin ja Statovcin kirjat löytyvät minunkin odotetuimpien listaltani. Bollan ehdin jo lukeakin - tarkoitukseni oli odotella kirjaston kirjaa, mutta kirja tuli nopeasti BookBeatiin, ja se oli menoa. Bolla ylitti odotukseni, nyt täytyy vähän haudutella lukukokemusta ennen bloggaamista. Uusi Lucia Berlin -suomennos oli mennyt minulta ihan ohi, kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää itsekin lukea nyt tuo Bolla pian, ennen kuin ehdin liikaa lukea siitä muiden ajatuksia ja odottaa siltä ihan mahdottomia! :D Ja loistavaa, jos oli hyötyä näistä, Berliniä ei todella ohittaa kannata. <3

   Poista