lauantai 31. joulukuuta 2022

HITIT JA HUDIT // 6 x 5 KIRJAA VUODELTA 2022

Yksi lukuvuosi on taas takana, ja siihen mahtui monenlaista, ennätysmäärä uusia lempikirjoja ja taas toisaalta muutama sellainen, jonka tilalla olisi kannattanut lukea jotain aivan muuta. Luin yhteensä 67 kirjaa, löysin kaksi uutta lempikirjailijaa (Ali Smith & Joan Didion), suoritin Helmet-haasteen kerrankin loppuun jo aiemmin syksyllä, Lue koko maailma -haasteeseen löysin kirjat Egyptistä, Senegalista, Venezuelasta ja Uudesta-Seelannista. Luin hurjan paljon uutuuksia ja yhteiskunnallisia teoksia, pysyttelin hyvin vahvasti mukavuusalueella kirjojen parissa, kun muu elämä ei meinannut lainkaan pysyä siellä. Kirjat tasapainottivat kaoottista päätä, ja se tuntuu aina lohdulliselta ja turvalliselta. Ja kuten jo vuodesta 2016 asti, tässäpä vielä muutamana listana lukunostoja vuodelta 2022!5 x K O U K U T T A V I N T A
eli vuoden intensiivisimmät luku- & kuuntelukokemukset5 x S U U R I N   H U T I
eli kirjat, joiden lukematta jättäminen olisi ollut jopa kannattavaa


5 x S U U R I N   Y L L Ä T T Ä J Ä
eli kirjat, joihin tartuin epäillen, mutta lopetettuani olisin
 halunnut heti aloittaa ko. kirjan uudelleen


5 x H I E N O I N   T I E T O
eli vuoden vaikuttavimmat ei-fiktiiviset teokset


5 x U P E I N   K A U N O A 
eli vuoden kauneimmat kaunokirjat5 x H E N K I L Ö K O H T A I S E S T I   S U U R I N T A
eli kirjat, joihin tulen todennäköisesti viittaamaan lempikirjoinani lopun elämääniHienoja, hienoja kirjoja, paljon. Ensi vuodelle asetan saman lukutavoitteen kuin aina: 40 kirjaa ja Helmet-haasteeseen sen, mitä bingomaisesti sinne sopii. Toivon paljon aikaa lukea, oppia ja oivaltaa uutta niin kirjojen kuin muunkin elämän kautta. Ja teille kaikille toivon lempeää ja lämmintä vuotta 2023, olkoon se edeltäjiänsä vähemmän täynnä mullistuksia.


Ja täälläpä vielä kootusti aiempien vuosien hitit ja hudit:
2021 x 20202019 x 2018 x 2017 x 2016


4 kommenttia :

 1. Meillä on useita samoja luettuja. Fantasma ja Hävitys olivat todellakin hienoja juttuja. Vapaudesta ei sekään hullumpi. Pinossa odottelee jo Halun politiikka. :) Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana, että sinäkin olet pitänyt Fantasmasta & Hävityksestä, ne oli molemmat kyllä erityisen hienoja!

   Poista
 2. Kiitos kiinnostavasta koosteesta! Oon monta kertaa vuosien aikana tullut blogiisi mutten ole lukenut kokonaista postausta koska kännykällä postausten teksti jää todella pieneksi ja blogia on siten raskas ja hankala lukea (varsinkin kun tekstiä on paljon ja kappaleet pitkiä). Alkaisin varmaan lukemaan säännöllisemmin jos blogiin saisi esim. jonkun kännykkäversion jossa teksti olisi isompana ja helppolukuisempana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos palautteesta! :) Blogini nykyiseen teemaan ei jostain syystä saa kännykkäskaalautuvaa versiota, eikä näemmä edes se bloggerin oma mobiiliversio ole jostain syystä valittavissa. Tämä vaatisi näemmä hieman laajempaa ulkonäköremonttia, mutta pidän toiveen ehdottomasti mielessä, luettavuus mobiililla on ehdottoman tärkeä juttu! Nykyisessä versiossa tekstin saa toki zoomattua, mutta tiedän ettei se ole ihan se ketterin tapa pitkän tekstin lukemiseen.

   Poista