sunnuntai 21. helmikuuta 2016

KIRJAHAASTE

Bongailin Katrin blogista kirjahaasteen, ja koska tätä asiaa nyt tuntuu täällä riittävän, halusin vastailla näihin nyt itsekin!

1. Kirja, jota luen parhaillaan on Tommi Kinnusen Neljäntienristeys. Kyselin taannoin instagramissa suomalaisia lukuvinkkejä, ja koska tätä on kehuttu monessa muussakin paikassa, tarttui se jokin aika sitten Suomalaisen kaunokirjallisuustarjouksen houkuttelemana ihan omaksi asti. Seuraavana vuorossa ehkäpä Murakamia?


2. Kirja, josta pidin lapsena Neiti Etsivät! Luin niitä ihan hurjan paljon, kahlailin läpi minkä kerkesin. Lempparina niistä oli se sivuhenkilönä ollut poikatyttö George(ko se oli?), jonka kuvittelin aina Mel C:n näköiseksi. Hauskaa miten vieläkin mieleensä voi palauttaa joitain kirjan tunnelmia, vaikka näidenkin lukemisesta on yli 18 vuotta. 3. Kirja, joka jäi kesken Lähtökohtaisesti en jätä koskaan kirjoja kesken, minulla saattaa olla yksi teos vaikka vuoden putkeen lukuvuorossa, mutta sitten tahkoan sitä kuin tahmeaa puuroa ennemmin kuin vain luovutan. Mutta kyllähän näitäkin kirjoja nyt löytyy, ja aina ne on sellaisia klassikoita, jotka ihan todella haluaisin sanoa lukeneeni. Yksi on muun muassa Imre Kerteszin Kohtalottomuus ja toinen Tolstoin Anna Karenina. Kahlailin Anna Kareninaa jokunen vuosi sitten parisen sataa sivua, mutta sitten tuli silloisen opiskeluvaiheen sivuaine ja sivuaineen kirjallisuuskurssi, joten se hieman sitten jäi. Kaksi vuottako nyt olen suunnitellut aloittavani uudelleen, ehkä tänä vuonna voisi olla sen aika?

4. Kirja, joka teki vaikutuksen Voi, näitä on niin monia. Ikisuosikkeina sanoisin varmaan Hosseinin Tuhat loistavaa aurinkoa, Waltarin Sinuhen, Zusakin Kirjavarkaan ja Ketun Kätilön, mutta lopulta ehkä sittenkin vastaus taitaa olla Susan Abulhawan Jeninin aamut. Palestiinan tilanne ja sana terroristi eivät ole enää koskaan olleet tämän kirjan jälkeen samanlaisia minun silmissäni, vaikka niistä ennenkin olen paljon lukenut.5. Kirja, johon palaan uudelleen No Harry Potterit nyt ehdottomasti. Olen yleisesti ottaen aika huono lukemaan kirjoja uudelleen, vaikka pitäisi kyllä, ihan jo siksikin, että se tunnelma oman lempikirjan maailmaan sukeltamisesta on vain niin mieletön. Jos maailmassa ja lukujonossa ei olisi niin paljon lukemattomia kirjoja odottamassa, haluaisin lukea uudelleen nyt Väinö Linnan Täällä pohjantähden alla -trilogian, Kjell Westön Helsinki-kirjat sekä Adichien Puolikkaan keltaista aurinkoa. 

8 kommenttia :

 1. Voi vitsit, Neiti Etsivät oli kyllä mainioita! Niiden lisäksi ahmin lapsena Viisikoita, Mystery Clubeja ja The Babysitters Clubeja. Luitko säkin niitä? :)

  Ja Täällä Pohjantähden alla on kyllä mahtava, niin mahtava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. The Babysitters Clubeja taisin kyllä lukea, ja aina niin mahtavia Bertin päiväkirjoja, haha! Vähän vanhempana sitten Tuija Lehtistä. Mutta Neiti Etsivät oli ne suurin juttu, niitä tuli ahmittua vaikka millä mitalla!

   Poista
  2. Ainiin, Bertit! Ne vasta olikin parhaita :D Voi niitä aikoja!

   Poista
 2. Ihanaa löytää uusi kirjablogi! Täällä on kauniita kuvia. Minusta oli hauska lukea, kuinka kuvittelit Neiti Etsivä kirjojen Georgen Mel C:n näköiseksi! Hassua :) Itsekin luin lapsena kyseisiä kirjoja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiva kun löysit, tervetuloa mukaan! :-* Neiti Etsivät taisivat osua itselläni aika samaan aikaan kuin Spice Girls -fanikausi, haha!

   Poista
 3. Näitä on aina niin hauska lukea! Sain muutenkin itsekin haasteen, mutten ole vielä ehtinyt vastata... ehkä pian.

  Anna Karenina on yksi oma lempparini, niin klassikkojen joukossa kuin muutenkin. Ja Jeninin aamut on odottanut omassa hyllyssä lukuvuoroa ties kuinka monta vuotta... ehkä asian voisi korjata pian!

  Ja ah, miten ihania kuvia sinulla on täällä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun niin täytyisi ottaa se vaikka kesällä lukuvuoroon, ja lukea ihan rauhassa kiirehtimättä, kyllä se alkukin kuitenkin jo oli niin kovin hyvä! Ja kiitos, täällä saa näppärästi vanhat instagram-kuvat käyttöön :D

   Poista