lauantai 13. elokuuta 2016

LIEBSTER AWARD X 2

Sain jo hyvä tovi sitten tämän blogeissa kiertävän Liebster Award -tunnustuksen sekä Elmchildeltä että Katrilta, ja koska parempi myöhään kuin ei milloinkaan, ajattelin näihin kysymyksiin viimein vastata. Olen huono haasteihminen, en kertaa sääntöjä, keksi uusia kysymyksiä saati haasta muita (vaikka hauska näitä aina on tehdäkin!), mutta jos joku haluaa, saa toki tämän tällaisenaankin täältä itselleen kopioida. Ja kuvituksena parin vuoden takaisia kuvia vanhasta blogistani, harvinaisen samoin kaikki elämässä nyt kuin elo-syyskuussa kaksituhattaneljätoistakin. Paitsi asunto. Minulla on ikävä meidän vanhaa asuntoa.


1. Mikä on ensimmäinen uni, jonka muistat nähneesi? En todella tiedä onko tämä mahdollista, koska olen ollut päiväkodissa kaksi ja puolivuotiaana. Mutta no, sinne tuli TV-kuvaajat tekemään juttua Suomen pienimmästä päiväkodista, ja kun meille kerrottiin, että päästään televisioon, muistan nähneeni unta (vai luulleeni oikeasti?) itsestäni kiipeämässä konkreettisesti television sisälle esiintymään. Tämä on ollut hyvin vahva muisto aina, toisaalta olen saattanut nähdä kyseisen unen vaikka kymmenvuotiaanakin, mistä sitä nyt varmaksi tietää, mutta sen muistan kyllä edelleen ja vahvasti, tunnelmineen kaikkineen. Muistan noilta päiväkotiajoilta muutakin, se on välillä ihan hyvä heräte itsellenikin töissä lasten kanssa. Sillä on väliä mitä ja miten sanoo, vaikkei pienten kanssa aina uskoisi.

2. Missä satu-/fantasiamaailmassa asuisit mieluiten? (Keski-Maa, Muumilaakso, Westeros, mitä näitä nyt on) Enköhän minä Muumilaaksossa asuisi, Mamman seurana Muumitalossa hilloja keitellen.

3. Mikä on unelma-ammattisi? Aiotko saavuttaa sen (tai oletko saavuttanut jo), vai saako se jäädäkin unelmaksi? Realistisesti ajatellen todennäköisesti olen jo alalla, ja nytpä pääsin yliopistolle vielä lukemaan aiheesta lisääkin. Olen siis (varhais-)kasvatustieteiden kandi, ja nyt neljättä vuotta eskariopettajana, jatkossa ehkä jotain lisää erityispedagogiigan parissa.

4. Mikä on mielestäsi kaikkein inhottavin väri? Ruskea.

5. Milloin opit lukemaan? Koulussa, ekaluokalla todennäköisesti. En ollut kovin motivoinut opettelemaan tuota uutta taitoa, ehkäpä juurikin siksi, etten oppinut ensimmäisellä yrityksellä. Hauskaa, että samat toimintamallit seuravaat omassa elämässä vielä 22 vuotta myöhemminkin.
6. Minne suunnittelet matkaavasi seuraavaksi? Jos et ole tehnyt matkasuunnitelmia, niin missä kävit viimeksi? Harvinaista kyllä, tällä hetkellä ei juuri suunnitelmia ole, tosin se johtuu paljon siitä, että on ylipäätään epävarmaa millä paikkakunnalla asun milloinkin. Viimeksi oltiin heinäkuussa reilu viikko New Yorkissa, sitä ennen huhtikuussa Barcelonassa ja pääsiäinen Kööpenhaminassa. Jonnekin Aasiaan kovasti tekisi taas joulun aikaan mieli lähteä.

7. Mikä musiikkikappaleen nimi kuvaa elämääsi tiivistettynä niin hyvin, että se voisi olla elämänkertasi otsikko? SMG:n Onnellinen nainen

8. Mikä on pitkäaikaisin harrastuksesi? No varmaan tämä bloggaaminen muodossa tai toisessa. Aloitin ensimmäisen kahdeksan vuotta sitten, ja näiden vuosien aikana olen ollut vain 1,5 vuotta kirjoittamatta minnekään.

9. Kuinka pitkään olet pisimmillään valvonut yhdellä kertaa? Noin 36 tuntia taisi tulla täyteen kymmenisen vuotta sitten kun olin ystäväni luona Lontoossa. Ei vaivauduttu nukkumaan kun mentiin illalla kentälle vastaan toista Lontooseen tullutta ystävää ja oma lentoni takaisin silloiseen kotikaupunkiini Osloon taas lähti seuraavana aamuna. Valvottiin koko yö lentokentällä, Oslossa odotti aamulla työpäivä ja illalla kielikurssi, josta tosin lintsasin ja menin yksille ystäväni kanssa. 19-vuotiaana jaksoi, nyt nukahdan jo 16 tunnin valvomisen jälkeen maailman uupuneimpana.

10. Jos pystyisit muuttumaan joksikin satuhahmoksi tai taruolennoksi, miksi muuttuisit ja mitä tekisit muututtuasi? Voisin olla muumien Piisamirotta, asua sillan alla ja todeta kaiken olevan turhaa. Ja syödä silti ihan vähän kakkua kuitenkin.

11. Mikä on paras syksyyn liittyvä muistosi? Kirpeät syysaamut kun uusi reppu selässä käveltiin kouluun kaverin kanssa samaa matka, aina niinä päivinä kun ei oltu riidoissa ja kävelty peräkkäin. Vihasin ennen syksyjä yli kaiken, sain jonkun kamalan syysmasennuksen ja olin riidoissa kaikkien kanssa, erosin poikaystävistä ja inhosin villapaitoja. Nyt onneksi elämä on hieman tasoittunut, ja syksyt, ainakin marraskuuhun asti ovat yllättävän kivoja ja lempeitä uusia alkuja, monellakin tapaa. (ai mutta ehkä tähän muuten kuuluu sittenkin vastata, että omat häät. Haha, miten unohdinkin!)

+1. Onko sinut lajiteltu Pottermoressa tupaan, ja jos on, mihin tupaan kuulut? Jos ei, mihin tupaan arvelet kuuluvasi? Rakastan Pottereita, ne jaksaa lukea aina vain uudelleen ja uudelleen. Mutta siihen se sitten jääkin, ne on minulle kirjoja, rakkaita toki, mutta kansien ulkopuolella en hurjasti Potter-juttuja harrasta. Toki erilaiset HP-aiheiset meemit sun muut naurattavat, mutta suurin urotekoni on seurata yhtä Potter-aiheista Instagram-tiliä, ja sekin on välillä liikaa kun muistuttelee fiktiivisten hahmojen syntymäpäivistä ynnä muuta.

2. Jos voisit elää yhden päivän uudelleen, minkä päivän eläisit ja miksi? Ehkäpä se olisi meidän hääpäivämme, voisin seurata sivusta maailman ihanimpia ja lämpimämpiä juhlia. En olisi ikinä etukäteen uskonut, että yhdet pippalot voi olla noin mielettömän onnistuneet ja ikimuistoiset, mutta niihin ehkä olikin hyvä päättää omien juhlien juhliminen. Päätin tuolloin, että nuo saa jäädä viimeisiksi, enää ei ole tulossa juhlia, joiden päätähtenä haluaisin olla. 

3. Jos kirjoittaisit kirjan, mistä se kertoisi ja mihin genreen se kuuluisi? Ah, varmaan aika kliseisesti se olisi jonkinlainen sukupolvitarina keskellä kauneinta suomalaista maalaismaisemaa. Kuinka kekseliästä!

4. Mikä on lempiruokasi ja -juomasi? Ylipäätään sanoisin, että nepalilainen, sen lisäksi vegesushi sekä Lähi-Idän keittiö ovat olleet lähiajan lemppareita myös. Juomista ihan ehdottomasti tuore kookoshedelmän mehu (/vesi?).

5. Pelaatko PokémonGo:ta? Jos pelaat, mikä on mielestäsi hienoin Pokémon, jonka olet saanut? Olin jo Pokémonin ensimmäisellä kierroksella hieman liian vanha koko puuhaan, eikä nytkään ole ollut tarvetta aloitella alusta. 

6. Onko sinulla lempinimiä ja kuka niitä käyttää? Ei, en ole koskaan pitänyt suuremmin siitä, että nimeäni väännellään. Ja silti keksin aina kaikille muille lempinimet, niin töissä kuin kotonakin. 7. Milloin viimeksi koit olevasi onnekas? Koen kyllä aika tasaisesti olevani onnellinen ja onnekas, olen tehnyt ihan onnistuneita valintoja elämässäni. Eniten ehkä hetkinä, jolloin nukun K'n kainalossa pieni koira jaloissani, ehkäpä vielä mökillä. Silloin on kaikkein paras olla.

8. Kirja, jota haluaisit suositella juuri nyt? Minna Rytisalon Lempi teki yllättävänkin suuren vaikutuksen! Sulattelen vielä hetken, että saan siitä postauksen blogiin asti.

9. Mitkä ovat irtokarkkipussisi top 3 karkit? Pätkikset, sienikarkit ja ne kirpeät pienet kiinalaismiehet. 

10. Millainen on unelmiesi talo/asunto? Kuopiossa vanhat puiset rivitalot vuosisadan vaihteesta, 1800-luvun maatilat mökkimme lähellä, korkeahuoneiset kivitaloasunnot Helsingin kantakaupungissa. Ennen kaikkea sellaiset, joilla on historiaa ja tarinaa, jokaisella lattian narahduksella oma menneisyytensä ja ikkunalaudoilla jäljet useiden sukupolvien ajoilta.

11. Kummallisin kysymys, jota sinulta on koskaan kysytty? Ei se kummallisin ole, mutta yläasteella oli jatkuvasti hämmentävää vastata kieltävästi kysymykseen onko minulla isosisko. En tiedä vieläkään kuka oli se, ketä aina siskokseni kuviteltiin, olisi ollut hurjan mielenkiintoista nähdä joku niin samanoloinen, että perheenjäsenekseni luultiin! 

10 kommenttia :

 1. Hauskoja kysymyksiä! :D Hyviä vastauksia olet keksinyt. :) Ja on aina ihanaa nähdä Elvistäkin kuvia. :)

  VastaaPoista
 2. Olipa mukava päätyä mutkan kautta tänne blogiisi. Pitää heti kehua sen visuaalista ilmettä, joka on jotenkin selkeä, lempeä ja raikas. Jäin lukijaksi! Lempi on muuten minunkin tämän kesän yksi lempikirjoistani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska että löysit mukaan, tervetuloa! Ja kiitos, simppeli miellyttää eniten omaakin silmää. :)

   Poista
 3. Mainioita vastauksia sulla, kiva kun tartuit haasteeseen :-)

  VastaaPoista
 4. aaaah talosamis! poikaystävä on ostamassa omaa asuntoa, jonne minäkin sitten muutan, ja jakaa onneksi mielipiteeni siitä, ettei vuoden 1959 jälkeen rakennettuun taloon todellakaan muuteta! pitää olla historiaa ja sielua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niitä nimenomaan! onneksi et ole yksin haaveidesi kanssa, olisi kurja jos toinen taas haluaisi nimenomaan upouuteen! :D

   Poista
 5. ja siis 1959 siis siksi, ettei tampereella ole oikein hintahaitariin meneviä taloja, jotka olisivat vanhempia :'((((

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no mutta viisikymmentäluvun talot on monesti hurjan ihania myös! :>

   Poista